Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U nedjelju 18. novembra polufinale Muzičke (R)evolucije

altNakon održanog II kruga Muzičke (R)evolucije 11. novembra u prostorijama Udruženja „Damar omladine”, gdje su kandidati uspješno prezentovali svoje umijeće pred velikim brojem posjetitelja, ponosno najavljujemo da će u nedjelju, 18. Novembra u 19.00 sati, biti održano polufinale ovog takmičenja. Publika koja je prisustvovala ovom događaju je, zajedno sa žirijem, učestvovala u odabiru 8 kandidata koji će se naći u polufinalu. Prema glasovima publike i žirija u polufinalnoj večeri nastupit će sljedeći kandidati:

1.       Melisa Lepić;

2.       Almir Brkić & Nedim Pinjić;

3.       Medina Alibegić;

4.       Lamija Zukić;

5.       Emir Neradin;

6.       Eldar Hadžiomerović;

7.       Selmedin Omerhodžić;

8.       Faris Pinjo.

Još jednom podsjećamo kandidate koji su prošli u polufinalni krug takmičenja da dostave dvije numere koje će izvesti u nedjelju, najkasnije do četvrtka 15. novembra, u prostorije Damara omladine. Također, obavještavamo takmičare da su obavezni doći u nedjelju u 17.30, kako bi se obavile pripreme za takmičenje.

Naglašavamo da je jedna od parola Muzičke (R)evolucije i podizanje svijesti o kvalitetnoj muzici i istinskim muzičkim vrijednostima, što podrazumijeva izostavljanje TURBOFOLK muzike iz repertoara učesnika.

Pozivamo mlade da svojim dolaskom podrže navedene kandidate, direktno učestvuju u glasanju i uživaju u izvedbama svojih prijatelja.