Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Narodna stranka Radom za boljitak kažnjena sa 10.000 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, donijela Dopunsku odluku o potvrđivanju rezultata Lokalnih izbora 2012. godine. Odlukom su potvrđeni izborni rezultati u izbornim jedinicama Gradiška (za skupštinu općine), Kotor Varoš (za načelnika i skupštinu općine), Šekovići (za načelnika i skupštinu općine), Milići (za načelnika i skupštinu općine) i Banja Luku (skupštinu grada).

Potvrđeni rezultati izbora biće dostupni javnosti na Internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i biće objavljeni u službenim glasilima u BiH.

Centralna izborna komisija BiH danas je izrekla novčanu sankciju u iznosu od 10.000 KM političkoj partiji Narodna stranka Radom za boljitak. Utvrđeno je da je Narodna stranka Radom Za boljitak odgovorna što je u periodu od dana raspisivanja izbora do dana službenog početka izborne kampanje, prekršila pravila ponašanja iz člana 16.14 stav (3) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Razmatrajući predmete iz oblasti sukoba interesa Centralna izborna komisija BiH danas je dala 29 mišljenja i izrekla sankcije nepodobnosti za kandidovanje i(ili) novčane kazne za 4 osobe.