Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održana Osnivačka skupština Vijeća mladih općine Visoko

altVečeras je u Velikoj sali Općine Visoko održana Osnivačka skupština Vijeća mladih općine Visoko na kojoj su izabrana radna tijela Skupštine – Verifikaciona komisija i Kandidaciono-izborna komisija, predsjednik, te izvršeno glasanje za organe Vijeća mladih.

Ispred Instituta za razvoj mladih „KULT”, koje implementira projekat formiranja vijeća mladih općina, večerašnjoj Skupštini prisustvavala je Amila Hodžić, regionalna koordinatorica projekta. Ona je zaželjela sreću u radu Vijeću mladih općine Visoko dodavši da Institut iz kojeg dolazi stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice koje bi mogli imati mladi okupljeni u Vijeću mladih općine Visoko.

– Ovo je 26. Vijeće mladih osnovano po Zakonu o mladima. Svojim načinom organiziranja i pristupom pokazali ste ozbiljnost u radu i ne sumnjam da će u Visokom doći do kvalitetnijeg odnosa prema mladima – rekla je Amila Hodžić.

Vijeće mladih općine Visoko čini jedanaest nevladinih udruženja naše općine, a za predsjednicu Vijeća mladih izabrana je Emma Knezović.

Osnovni zadaci Vijeća mladih su uspostavljanje kvalitetnijeg i boljeg života mladih u Visokom. 

{joomplucat:748 limit=20|columns=4}