Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bajramska humanitarna akcija Aktiva vjeroučitelja

U povodu Kurban bajrama, Aktiv vjeroučitelja OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru (Bećirović Nadžija, Šatrović Nermina, Valjevac Mejrima i Herceglija Aida ) uz dogovor i svesrdnu pomoć uprave škole, pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za darivanje učenika slabijeg imovnog statusa.

Ovo je ujedno bila prilika da se praktično primjene određene nastavne jedinice sa satova vjeronauke.  Moto ove akcije je “Pomaganjem drugima, zapravo, pomažemo sebi.”

Akcija je bila više nego uspješna. Prikupljeno je 1.080,00 konvertibilnih maraka. Ova sredstva su utrošena na 55 paketa  čija je vrijednost u veleprodaji ”Kovo galerije” iznosila po 20,00 KM. Navedeni paket je sadržavao osnovne prehrambene potrebe za domaćinstvo, sredstva za higijenu i nezaobilazne slatkiše za najmlađe. Podjela je upriličena drugi dan Bajrama u 11 sati u prostorijama škole.

Ovoj akciji posredstvom Omladinskog udruženja „Bedem” se pridružila turska humanitarna organizacija “Yardimeli engelli ve muhtaclar  icin egitim yardimlasma” podjelom kurbana.     Istim povodom treći dan Bajrama podjelu kurbanskog mesa je upriličila LOT kuća turskog bataljona iz Zenice.

U podjelu su se uključili ostali uposlenici škole i na taj način olakšali završetak ove bajramske humanitarne akcije.

Toplo ljudsko hvala u ime djece koja su obradovana upućujemo roditeljima naših učenika koji su podržali ovu akciju, uposlenicima škole, upravi “Kovo galerije”, humanitarnoj organizaciji iz Turske, LOT kući turskog bataljona iz Zenice i anonimnim darovateljima.

Molimo Allah dž.š. da primi ovo dobro djelo!

Aktiv vjeroučitelja

OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

Donje Moštre-Visoko