Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan bajramski koncert “Sjaj bajramske rose”

altOmladinski krug Islamskog centra Hanovi organizator je danas održanog koncerta „Sjaj bajramske rose”. Sala gradskog kina bila je premala da primi sve posjetioce koji su željeli uživati u učenju sura iz Kur'ana, izvođenju sevdalinki i nastupima folklornih sekcija  Islamskog centra Hanovi, ali i njihovih mnogobrojnih gostiju.

Na današnjem koncertu učestvovali su: Folklorna sekcija i Hor Omladinskog kruga Hanovi, Bosnia folk Zenica, KUD Visoko,  Folklorna društva iz Švedske, Crne Gore i Kosova, te solisti Sanela Rušidović i Adha Omanović. Učači Kur'ana bili su: Behaija ef. Zeherović i Edžnan ef. Hajrić.

Svi učesnici imali su veoma uspješne nastupe, ali, kako se moglo i očekivati, najviše oduševljenja izazvali su najmlađi učesnici a to su članovi Folklorne sekcije Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi. Njihovo izvođenje zahtjevne koreografije kao i umjetnička interpretacija sevdalinke Oj, Safete, Sajo, Sarajlijo nagrađeno je gromoglasnim i dugim aplauzom.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za kupovinu bosanske narodne nošnje za folklornu sekciju Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi. 

{joomplucat:738 limit=48|columns=4}