Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Prevent realizirao rekonstrukciju dječijeg parka

altPrevent je, u okviru svojih projekata društveno odgovornog poslovanja a na inicijativu Fondacije Hastor, odlučio da djeci Visokog pokloni park, odnosno izvrši rekonstrukciju dječijeg parka u ulici Branilaca. Postavljena su četiri nova mobilijara: dodatna klackalica, kombinovano igralište, pješčanik i penjalica, a u narednim danima planirana je i rekonstrukcija tobogana. Radovi će u potpunosti biti završeni u toku naredne sedmice.

Gosti današnjeg druženja bili su naši najmlađi sugrađani – mališani iz visočkog obdaništa, koji su oduševljeno učestvovali u pjevanju, šminkanju, balonima i poklonima koje su za njih pripremili u Preventu, a Moja banka mališane je obradovala ruksacima. Za sve mališane koji su danas s veseljem prisustvovali svečanosti namjenjenoj upravo njima, Prevent je  obezbijedio sendviče i sokove. 

– Danas smo ovdje da ozvaničimo završetak radova u parku koji je u proteklom  periodu rekonstruisan, a u narednom periodu bit će izvršena rekonstrukcija tobogana, tj. bit će postavljen novi tobogan. Ovo je nastavak angažmana Preventa u lokalnoj zajednici. Ono što moram istaći jeste da je naša osnovna motivacija Fondacija Hastor, koja je i inicijator ove ideje a koju smo mi odlučili realizovati. Druženje je organizovano sa djecom iz obdaništa kao predbajramska aktivnost gdje smo željeli da s njima proslavimo predstojeće bajramske praznike. Izvođač radova je JKP Gradska groblja Visoko, koji su uradili odličan posao i mi im se zahvaljujemo na tome. Naredne sedmice bit će završena potpuna rekonstrukcija igrališta. Nadamo se da će ovo biti samo naš mali doprinos za nove generacije, odnosno djecu Visokog, i da će uživati igrajući se ovdje – rekla je Aida Salkić, PR Prevent Grupacije.

Radost kakvu samo djeca mogu pokazati, možete pogledati na fotografijama:

{joomplucat:736 limit=46|columns=4}