Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Studentska konferencija “TECHNO EDUCA 2012”

altPoziv na 6. studentsku konferenciju “TECHNO EDUCA 2012”:

 – Centar za inovativnost i poduzetništvo Univerziteta u Zenici i Biznis servis centar Ze-do kantona organizuju 6. studentsku konferenciju “TECHNO EDUCA 2012”.  Tema Konferencije je “Preduzetničkim idejama ka ljepšoj budućnosti”. Konferencija će se održati od 7. do 8. novembra 2012. na Univerzitetu u Zenici.

Studentska konferencija TECHNO-EDUCA 2012. sa temom  “Preduzetničkim idejama ka ljepšoj budućnosti” koncentrisana je na stručnu pomoć privrednicima iz sektora kako velikih privrednih sistema tako i malih i srednjih preduzeća (MSP). Ona treba da pomognu privrednicima u prevazilaženju ozbiljnog tehnološkog  i ekonomskog zaostajanja koji je nastao kao rezultat više od decenijskog odsustva iz propulzivnog razvoja metaloprerađivačkih, drvoprerađivačkih i drugih tehnologija, trendova i pravaca. KONFERENCIJA JE NAMJENJENA STUDENTIMA TEHNIČKIH, EKONOMSKIH I DRUGIH FAKULTETA TE SVIM DRUGIM KOJI SVOJIM RAZMIŠLJANJIMA STREME EKONOMSKOM PROSPERITETU ZAJEDNICE.

Pozivamo studente i nastavnike visokoškolskih i naučno-istraživačkih institucija sa prostora regije Jugoistočne Evrope i šire da na jednoj specifičnoj konferenciji pokažu rezultate svog zajedničkog naučnog i stručnog rada koji ima širi interes.

Konačni radovi se dostavljaju do 05. novembra 2012. godine.