Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Svečanost u Medresi “Osman-ef. Redžović”

altU Medresi „Osman-ef. Redžović” večeras je organizirana svečanost povodom završene prve faze izgradnje sportske dvorane.

 – Kada je u septembru 1992. obznanjena ideja o osnivanju Medrese „Osman-ef. Redžović”, malo je ko osim njenog pokretača i direktora prof. Džemala Salispahića vjerovao u njeno ostvarenje. Dvadeset godina kasnije projekat izgradnje odgojno-obrazovnog kompleksa Medrese koji se prostire na 4.000 m2 zemljišta samo je na korak do cilja. Našim večerašnjim skupom želimo ozvaničiti završetak prve faze radova na sportskoj dvorani čijim će potpunim završetkom kompleks Medrese biti upotpunjen. Večerašnjom svečanošću želimo se zahvaliti svim prijateljima Medrese koji su pomogli i pružali podršku u izgradnji ove dvorane. Prije godinu i po dana na večeri darivanja pod motom “Uspješni za mlade” zamolili smo naše prijatelje za pomoć. Podrška nije izostala i omogućeno nam je da krenemo s izgradnjom ovog objekta i zbog toga želimo pokazati da dobročinstvo nismo zaboravili – poručuju iz Medrese „Osman-ef. Redžović”.

Večerašnjoj svečanosti, pored velikog broja gostiju – prijatelja Medrese, prisustvaovao je i reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić. Ovo je bila prilika da direktor Medrese Džemal Salispahić uruči Zlatnu povelju Medrese kao znak zahvalnosti za zasluge prilikom nastanka i rada Medrese. Reis Cerić se zahvalio na uručenoj Zlatnoj povelji, te održao prigodan govor u kojem je istakao važnost postojanja institucije kakva je Medresa „Osman-ef. Redžović”. Također, reis je izrazio lično zadovoljstvo činjenicom da kompleks Medrese obuhvata zemljište koje je pripadalo njegovoj porodici, a koja je data u vakuf Medresi za izgradnju sportske dvorane.

Za ugodno druženje bili su zaslužni članovi hora Medrese, a nakon protokolarnog dijela svečanost je nastavljena mini koncertom Armina Muzaferije uz pratnju ansambla Ašik Junus. 

{joomplucat:729 limit=40|columns=4}