Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Administracija Općine Visoko ispunjava zahtjeve standarda ISO 9001

altCertifikacijska kuća „Bureau Veritas” obavila je audit u Općini Visoko, odnosno provjeren je kvalitet usluga koje se pružaju našim građanima u Općini Visoko. Tim je povodom u kabinetu načelnika organizirana press konferencija kojoj su prisustvovali načelnik u tehničkom mandatu Munib Alibegović sa svojim pomoćnicima i auditori Nijaz Alispahić i Halil Gutošić. Prisutnim se obratio gospodin Alispahić iznoseći rezultate audita:

– Dobili smo zadatak da izvršimo recertifikacijski audit sistema upravljanja kvalitetom u Općini Visoko. Nalazi su takva da dajemo preporuku za izdavanje novog  certifikata ISO 9001. Ovi procesi koje smo mi pregledali i ocijenili su usklađeni sa zahtjevima međunarodnog standrada ISO 9001. To znači da administracija radi u skladu sa ovim standardima, i provjerili smo metodom uzorka određeni broj procesa, odnosno predmeta upravnog rješavanja u svim službama, provjerili kompetenciju, ljudske i tehničke resurse i konstatovali ovo što sam rekao – može se i treba izdati certifikat ISO 9001. Naravno, postoje prostori za poboljšanja ali takvi prostori su prisutni u svim poslovnim sistemima. – rekao je gospodin Alispahić uz čestitke i riječi ohrabrenja svim uposlenim da nastave ovim putem.

Gospodin Alibegović se zahvalio na čestitkama auditorima, te saradnicima i uposlenicima, i izrazio zadovoljstvo zbog spremnosti da se odgovori na sve ono što podrazumijeva međunarodni standard u organu uprave lokalne zajednice općine Visoko: “Drago mi je da smo dobili potvrdu da građani naše općine imaju jednu od kvalitetnijih administracija. Također, drago mi je da u protekla dva mandata imamo taj cerifikat i da smo ga kvalitetno održavali.”