Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopćenje za javnost OO A-SDA Visoko

altPoštovani građani općine Visoko.

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Visoko ovim putem želi da se zahvali svim građanima općine Visoko koji su izašli na protekle lokalne izbore, a posebno onim građanima koji su svoje povjerenje dali kandidatima naše stranke i time nas pozicionirali kao drugu političku opciju na ovim izborima. Nadamo se da ćemo svojim radom i doprinosom kroz zakonodavno tijelo Općine Visoko opravdati ukazano povjerenje i nastaviti dosadašnji rad našeg vijećnika Jasmina Dlakića. Želimo da svim strankama čestitamo na postignutim rezultatima i korektnoj kampanji koje su vodile na ovim izborima te zaželimo više sreće i uspjeha na narednim izborima onim političkim subjektima koji nisu uspjeli osvojiti niti jedan mandat. Izvršni odbor A-SDA Visoko na svojoj redovnoj sjednici održanoj 12.10.2012. godine sa prisutnim vijećnicima koji su osvojili mandate donio je jednoglasnu Odluku kojom se zadužuje i ovlašćuje Jasmin Dlakić kao aktuelni Podpredsjednik Stranke za provođenje svih aktivnosti oko konstituiranja Općinskog vijeća i komisija pri ovom tijelu ispred A-SDA Visoko te kao glavni konsultant  vijećnika A-SDA. U skladu sa etičkim kodeksom, izabrani vijećnici pri donošenju stavova i odluka koje će se zastupati u Općinskom vijeću dužni su da donose u duhu moralnih normi i zakonskih propisa, a koje će biti od interesa za cjelokupnu lokalnu zajednicu.

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Visoko je odlučna da svojim primjerom i jedinstvom, koje nikada nije bilo veće nego sada, iskaže svoju političku volju da se konačno počne raditi institucionalno, kako u svojoj unutrašnjoj organizaciji, tako u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Općine Visoko.

Sve političke partije koje prihvataju gore navedene principe će za podršku i koalicionog partnera zasigurno imati Stranku demokratske aktivnosti A-SDA.

S poštovanjem,