Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Adnan Mević – Prva želja mi je da reprezentacija BiH pobijedi večeras!

altAdnan Mević, šestmilijarditi stanovnik planete Zemlje, danas je proslavio svoj 13. rođendan. U pravoj rođendanskoj atmosferi, sada već tinejdžer, Adnan je gaseći svijeće na svojoj rođendanskoj torti zamislio tri želje: da reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedi večeras, da Edin Džeko da tri gola i da Real bude prvi a Barselona posljednja.

Osim o nogometu, Adnanovu pažnju privlače teme koje su zanimljive većini učenika osmih razreda – kako izaći nakraj s matematikom ali i ostalim predmetima.

Adnanova majka Fatima rekla nam je da ima mnogo razloga zbog kojih je ponosna na svog sina, od učenja do ponašanja, u šta su se mogli i uvjeriti svi prisutni danas. Adnan je trinaestogodišnjak koji svojom prirodnošću i veselošću širi pozitivnu energiju.

Proslavi rođendana prisustvovali su i predstavnici Općine Visoko kao i pomoćnik gradonačelnika Sarajeva, te ovom prilikom Adnanu uručili poklone i stipendije.

Ramiz Kadić, pomoćnik gradonačelnika Sarajeva za obrazovanje, kulturu i sport, nakon rođendanske proslave je rekao:

– Došao sam, kao i prethodnih godina, da u ime gradonačelnika Sarajeva i građana Sarajeva uputim čestitke Adnanu. Grad Sarajevo već godinama ispunjava obaveze koje je preuzeo, dakle obezbjeđujemo stipendiju u iznosu od 200 KM mjesečno. Ova stipendija će se nastaviti i u srednjoj školi i na fakultetu. Nastojim da svaki put obradujemo Adnana na njegov rođendan jer on je građanin Sarajeva kao što je i građanin Visokog. 

{joomplucat:723 limit=39|columns=4}