Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Arif Hasić: “Očekujemo da budemo stranka broj dva na opštini Visoko, i Jasmina Dlakića kao načelnika općine Visoko”

Odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta u Visokom razgovarali smo sa predsjednikom Stranke Demokratkse Aktivnosti gdin. Arif Hasićem. Pitali smo ga za njegov komentar na izlaznost građana na ove izbore, a on nam je rekao sljedeće:

“Na osnovu podataka koje mi imamo očekujemo da će u nekim mjesnim zajednicama biti zaista velika izlaznost, dok nam sa područja nekih dijelova grada djeluje da je izlaznost bila vrlo mala, odnosno oko 50%. U par sela koje smo obišli imamo podatke o izlaznosti čak i do 80%., što ocjenjujemo vrlo dobrim.”

Da li su od strane vaših posmatrača zabilježene neke neregularnosti tokom glasanja?

“Mi za sada imamo nekh neprovjerenih informacija koje nam govore da je bilo par incidenata na određenim biračkim mjestima. Uglavnom upute za naše posmatrače su bile da se svi moraju ponašati kvalitetno i oni su to odradili. Ove incidente za sada ne bih komentarisao jer su informacije koje imamo još uvijek nezvanične.”

Kakve rezultate od ovih izbora očekuje ASDA?

“Mi na osnovu naših podataka koje imamo očekujemo dobre rezultate naše stranke, čak očekujemo da budemo stranka broj dva na opštini. Što se tiče načelnika rezultate čemo imati tek za nekih sat-dva ali očekujemo da ASDA ima svog načelnika, tj. očekujemo pobjedu Jasmina Dlakića.”

{joomplucat:715 limit=10|columns=4}