Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ko je nama Munib?

“Svaka grana otpala od svoga stabla na kraju će uvehnuti!“

Cijenjeni birači!

Svjedoci smo izjava, jeftine političke propagande i zloupotrebe položaja Općinskog načelnika u svrhu prikupljanja glasova i “bacanja pijeska u oči“ stanovnicima općine Visoko koji su već umorni od pokušaja bavljenja politikom od strane Muniba Alibegovića.

On nas informiše o “svojim projektima“, o onome što (ni)je uradio stavljajući sebe u prvi plan svih ovih osam godina. U želji za ličnom promocijom i demonstracijom svog ega, Alibegović davno ostvarene odluke OV javnosti prezentira kao svoje vlastite, dok sve ono što nije relizirano na teret stavlja SDA Visoko. Načelnik Alibegović izigravajući žrtveno janje javnost pokušava obmanuti svjesno prikrivajući činjenicu da je iz SDA Visoko isključen zbog nepoštivanja stranačke hijerarhije, programskih ciljeva i propisa definiranih Statutom Stranke.

Činjenica je da je Alibegović na prošlim općinskim izborima osvojio 9000 glasova, ali zaboravlja da je tada najača politička partija stajala iza njega. Dotični ne propušta priliku hvaliti se tim rezultatom, ali svjesno ignoriše činjenicu da je te 2008. godine za njega radilo ukupno članstvo stranke od najnižeg do najvišeg nivoa. Njegova samodopadljivost i egoizam vrlo brzo nakon izbornih rezultata poentirali su razilaženjem stavova Stranke i njega kao nosioca izvršne vlasti na čije mjesto je došao upravo zahvaljujući jačini SDA Visoko. Podsjećamo Alibegovića da SDA Visoko dosljedno poštuje ideju i smjernice rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića koji je rekao: “Ne mijenjajte stranku, mijenjajte ljude!“ Parazitski odnos Alibegovića spram SDA Visoko kad tad je morao rezultirati ovakvim ishodom jer je pošten rad i ozbiljan pristup SDA Visoko u rješavanju problema lokalne zajednice nespojiv sa načinom djelovanja aktuelnog načelnika u mandatnom periodu. S druge strane, isključenje Muniba Alibegovića je doprinijelo profiliranju SDA Visoko i unaprijeđenju njenog ukupnog rada što je potvrđeno i nakon demokratski sprovedenih unutarstranačkih izbora i obnavljanja infrastrukturnih kapaciteta Stranke po volji naroda.

I pored ovih činjenica Alibegović se ne usteže da u svojoj tzv. predizbornoj kampanji u narod unosi smutnju predstavljajući se po potrebi kao član SDA Visoko i negirajući aktuelno rukovodstvo Stranke, a najnoviji primjer je sve češće napadno postavljanje ličnih plakata uz slike kandidata SDA Visoko zlonamjerno zbunjujući potencijalne glasače. Na njegovim bilboardima “zavaljen u tako dragu mu fotelju“ čak i ne navodi da se radi o nezavisnom kandidatu, a na drugima zloupotrebljava i službeni grb Općine Visoko.

U svom političkom sunovratu i sam shvatajući da na svoju listu ne može dovesti dovoljan broj bivših SDA kadrova koje je smatrao sebi odanim, upomoć po ko zna koji put doziva Asmira Hodžića koji provjerenim SDP kadrom u liku Kenana Karavdića, popunjava svoju nezavisnu listu. Svjestan svog poraza koji mu predstoji na lokalnim izborima, u svom očaju i političkom ludilu, potpuno gubeći kontakt sa realnošću, javno poziva aktuelne članove i simpatizere SDA Visoko iz koje je on isključen, da podrže njegovu nezavisnu kandidaturu za mjesto načelnika. Upečatljivo je da je ovaj očajnički poziv upućen u istom danu kada je svoju podršku kandidaturi za načelnicu Općine Visoko, Amri Babić, kao kandidatu SDA Visoko, izrazio predsjedavajući predsjedništva Bakir Izetbegović. Osim što negira aktuelno rukovodstvo SDA Visoko, Alibegović na ovaj način demonstrira krajnju drskost i licemjerstvo kojim pokušava obmanuti građane naše općine, tražeći podršku članova SDA, a istovremeno negirajući legitimitet te iste stranke i njenog najvišeg rukovodstva.

Poštovani sugrađani i sugrađanke, morate znati da u ovoj priči postoji samo “on“, Munib Alibegović.

On, Munib Alibegović, je budžet Općine Visoko prilagodio ličnim željama i potrebama. On, Munib Alibegović, kroz godišnje finansiranje za održavanje zelenih površina općinskim novcem u iznosu od 250.000 KM u kontinuitetu oštećuje budžet jer svom poraženom protukandidatu, i zapravo svom najboljem poslovnom partneru i savjetodavcu Asmiru Hodžiću plaća navedeni iznos koji je nerealan i puno veći od stvarne vrijednosti ugovorenih poslova.

On, Munib Alibegović, je odgovoran za haos u komunalnom, odnosno infrastrukturnom sektoru. On angažuje i budžetskim novcem plaća koga on želi. On određuje da mu supruga kao nadzorni organ u ime Općine vrši nadzor nad tim plaćenim radovima . On, nastoji prodati Visokogas po svaku cijenu, praveći sebi mjesto u istom. On, on, i samo on. On, Munib Alibegović, je bivši direktor hotela Visoko i bivši pomoćnik za opću upravu bivšeg načelnika Općine Visoko, Salčinović Faruka. On, Munib Alibegović, će uskoro i sam biti bivši načelnik. On je nama jednostavno BIVŠI!