Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemil Ugarak očekuje pobjedu i mjesto načelnika, Arif Hasić negira povjereništvo, Reuf Jamaković se nada boljem rezultatu nego prije četiri godine

altRedakciju Visoko.co.ba danas su posjetili ministar privrede ZDK Džemil Ugarak, predsjednik OO A-SDA Arif Hasić, kandidat za načelnika SBB-a Kemal Mušinbegović i kandidat A-SDA za OV Reuf Jamaković. Istina, posjete su bile slučajne i odvojene, a tri dana prije lokalnih izbora tema razgovora su naravno bili izbori i očekivanja. Džemil Ugarak je ubijeđen u pobjedu SBB-a, Reuf Jamaković očekuje dobar i bolji rezultat nego prije četiri godine i ulazak u Vijeće, Kemal Mušinbegović već pravi planove za proslavu pobjede. Zanimalo nas je i mišljenje Arifa Hasića o pitanju budućnosti OO A-SDA Visoko obzirom na novonastale okolnosti oko isključenja iz stranke Refika Kurgaša i potvrde njegovog imenovanja za predsjednika KO A-SDA ZDK, konkretno smo pitali da li u ovoj stranci slijedi Povjereništvo? Dobili smo negativan odgovor, bez puno dodatnih pojašnjena.

altA kada smo se već zajedno zadesili na popodnevnoj kafi, novinarsku znatiželju zadovoljili smo pitanjem da li se može očekivati neka postizborna koalicija ove dvije stranke na lokalnom nivou bez obzira na dogovor SBB-a i SDP-a na državnom nivou. Odgovorio nam je Džemil Ugarak vrlo kratko:”Sačekajte prvo da vidimo šta je na sonu poslije izbora, pa tek onda možemo pričati o koalicijama”