Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ministrica Senka Balorda: “Dom zdravlja Visoko ima dovoljno opreme da može da radi laboratorijske i ultrazvučne dijagnostike”

U prostorijama Ministarstva zdravstva Zeničko- dobojskog kantona u četvrtak, 04.10.2012. godine, sa početkom u 9 sati, bit će potpisan Aneks Ugovora o proširenju zdravstvene djelatnosti Doma zdravlja u Visokom. Ugovor će potpisati: Senka Balorda, ministrica zdravstva ZDK, Vasvija Šahinović, direktorica Doma zdravlja u Visokom i Senaid Begić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja ZDK.

Aneks Ugovora o proširenju zdravstvene djelatnosti Doma zdravlja Visoko podrazumijeva proširenje laboratorijske i ultrazvučne dijagnostike.

Dosada su pacijenti Visokog ove usluge dobivali u Kantonalnoj bolnici Zenica, odnosno, serum pacijenata iz Doma zdravlja u Visokom transportovan je u Kantonalnu bolnicu Zenica. Usluge ultrazvučne dijagnostike podrazumijevaju ultrazvuk štitne žlijezde, ultrazvuk srca i ultrazvuk prostate. Dom zdravlja Visoko ima dovoljno opreme da može da radi navedene usluge. Ovim se ispunjava cilj Ministarstva zdravstva Zeničko – dobojskog kantona da zdravstvenu uslugu maksimalno približimo pacijentu, kazala je za Visoko.co.ba ministrica Senka Balorda.

Inače, usluge Aneksa ugovora će koristiti pacijenti koji podliježu obaveznom zdravstvenom osiguranju, a troškove će snositi Fond zdravstvenog osiguranja Zeničko- dobojskog kantona.