Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

VIDEO: Treća debata RTV Visoko kandidata za načelnika

visoko izbori2012Anallizirali smo, pisali i pokušali prezentirati objektivno ono što smo vidjeli u trećoj TV debati kandidata za načelnika od ponedjeljka. Kolege sa RTV Visoko za širu javnost i zainteresovane birače kompletnu debatu su objavili i na internetu, gdje možete pogledati i samo donijeti svoj zaključak i stav. Kao uvod prije nego počnete gledati snimak ove debate ponovo objavljujemo uvod teksta naše analize koji smo objavili odmah nakon završetka debate.

„Moja filozofija je zaista jednostavna, želim da se takmičim sa vremenom. Trke su mi potrebne. Mom tijelu je potrebno da se znoji kako bih ostvario cilj, zaista nisam u stanju da trčim onako samo iz zabave, potreban mi je cilj.“ Izjava je ovo po mnogima najboljeg dugoprugaša svih vremena Haile Gebreselasija.

U ovoj izjavi bi se mogla koncizno i najbolje opisati treća po redu debata TV Visoko kandidata za načelnika. Neki su u cijeloj priči o kandidaturi za načelnika tu samo jer im je to potrebno iz nekih drugih stranačkih razloga. Neki su tu jer se takmiče sa vremenom i ovo im je posljednja šansa, neki su tu opet iz zabave kako bi pomrsili račune drugima, dok je pred nekima jasan dugoročan cilj. Sličnost sa stvarnim likovima je namjerna.

Nakon ove treće debate sad je već sasvim jasno da bi gledaocima TV Visoko, potencijalnim biračima najinteresantnije bilo da neko nekome u toku debate opali šamar ili na neki drugi način konkretno skrene pažnju na sebe. Potpuno je jasno da gledaoci i oni koji kasnije komentarišu viđeno noć ranije, uopće ne vode računa niti ih zanima konkretan program koji nudi svaki od kandidata ma kakav on bio, birači više pažnje posvećuju tome ko je koga kvalitetnije uvrijedio, odnosno ko je šta obukao i kako mu stoji.