Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Irma i Dejan vjeruju u pobjedu SDP-a, Dženan vjeruje da će Bayern biti prvak Njemačke

altNaša redakcija u ovo predizborno vrijeme imala je još jednu interesantnu posjetu. U isto vrijeme ugostili smo članove Foruma mladih SDP-a Irmu Baberović i Dejana Šćepanovića te profesora i zamjenika direktora Medrese “Osman-ef. Redžević” Dženana Handžića. Osim političkih tema, procjena i pretpostavki ko bi to mogao biti novi načelnik-ica, odnosno koja će stranka dobiti koliko mandata, saznali smo i da je profesor Handžić predavao Dejanu Šćepanoviću u srednjoj školi te da je časove vjeronauke Šćepanović pohađao samo u vrijeme dok mu je profesor bio upravo Dženan Handžić. Podsjećamo, u jednom trenutku ime Dženana Handžića se dovodilo u kontekst jednog od kandidata na listi OO SDA za općinsko vijeće i to upravo na broju 7, gdje se nalazi Dejan Šćepanović ali na listi SDP-a.

altIrma Baberović je također na listi SDP-a za Općinsko vijeće i trenutno je vodeća u svojoj partiji na našoj anketi koju provodimo od početka predizborne kampanje. Ako znamo da je ukupan broj registrovanih birača 33.290, a da je na našoj anketi glasalo nešto preko 3.400 posjetilaca onda taj uzorak od 10% na ukupan brog glasača i nije zanemarljiv i kao takav Irmi daje nadu i opravdan optimizam da bi u novom sazivu OV Visoko mogla biti jedan od SDP-ovih novih vijećnika.

Inače je interesantno da u ovoj našoj anketi vode mladi kadrovi, kako SDP-a tako i ostalih stranaka, ali treba znati i da je internet medij koji je puno bliži mlađoj populaciji. Kako kažu “omladinci” iz FOM-a, oni nisu zadovoljni javnim istupima kandidata SDA i njihovim stavovima o stipendijama za svakog studenta jer to smatraju obmanom birača i jeftinom predizbornom pričom. Kao i svi ostali iz drugih stranaka i Irma i Dejan su ubijeđeni u pobjedu SDP-a na lokalnim izborima te Ramiza Brkića kao kandidata za načelnika.

Za razliku od prognoza mladih SDP-ovaca, profesor Dženan Handžić je imao malo drugačije prognoze, on je naime ubijeđen da će Bayern iz Minhena ove sezone biti prvak Njemačke.

alt