Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Press konferencija Operativnog izbornog štaba

altU prostorijama Stranke demokratske akcije – Općinski odbor Visoko,  danas je održana  press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio mr. Nermin Kadrić, predsjednik Operativnog izbornog štaba. Ovaj Odbor djeluje već četiri mjeseca, a broji 20 članova koji djeluju u okviru četiri tima i glavna aktivnost je komunikacija sa članovima, simpatizerima i svim ostalim građanima naše općine putem Mjesnih odbora.

–  U toku mjeseca Ramazana organizirano je 28 iftara sa preko 7000 gostiju. Od zvaničnog početka kampanje organizirana su cjelodnevna druženja sa građanima po mjesnim zajednicama pod nazivom „Otvoreno o svemu” sa kandidatima SDA za Općinsko vijeće i kandidatkinjom za općinsku načelnicu Amrom Babić. Dosad je organizirano druženje u 11 mjesnih zajednica sa preko 4000 gostiju, a aktivnosti će biti nastavljene jer je cilj doći u kontakt sa što većim brojem građana naše općine, da se kroz razgovor upoznamo sa problemima ali i da građane upoznamo sa našim planom i našim kandidatima. Imamo se čime ponositi i želimo to pokazati. Također je, sa Asocijacijom mladih SDA, organiziran odlazak na utakmicu naše reprezentacije u Zenicu, gdje je 200 omladinaca dalo podršku našoj reprezentaciji. Asocijacija žena organizirala je izlet na Bunu za 200 najaktivnijih članica. Koristimo priliku da pozovemo građane na druženja koja slijede, a o terminima održavanja građani općine Visoko bit će obaviješteni putem plakata i medija. – rekao je na današnjoj konferenciji mr. Nermin Kadrić.

U svom izlaganju mr. Nermin Kadrić je, osim iznošenja informacija o dosadašnjim aktivnostima Odbora čiji je predsjednik, izrazio i zadovoljstvo dosadašnjim tokom predizborne kampanje. Konferenciji je prisustvovala i kandidatkinja za načelnicu Amra Babić i kandidati za Općinsko vijeće Stranke demokratske akcije.

altalt