Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna-Prevent – Prijedor 36:24 (19:10)

altKSC “Mladost“. Gledalaca: 400. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba Tuzla). Delegat: Željko Savić (Bijeljina). Sedmerci: Bosna 1(1), Prijedor 7(5). Isključenja: Bosna 8 min, Prijedor 12 min. Rezultat: Bosna-Prevent – Prijedor 36:24(19:10).

BOSNA-PREVENT: Žiga (23 odbrane, 2 sedmerca), En.Sirćo (2 odbrane), Skopljak 5, Burić, Omanović 2, Balta 2, Limo 1, Selimović 7, Vranac 2, Hurem 4, Antović 2, Memić 1, Mimić 2, Geko  4, Ahić 3, Imamagić 1(1). Trener: Edhem Sirćo.

PRIJEDOR: Ranđelović (8 odbrana), Babić (4 odbrane), Banjac, Vejnović, Miljuš 2(2), Zorić, Popović 1, Kragulj 3, Bezbradica 8(3), Kaurin 1, Mandić 2, Selimbegović, Baltić 3, Balaban, Trkulja 2, Unčanin 2. Trener: Dragomir Šaponja.

Rukometaši Bosne-Prevent su vrlo dobro počeli novu sezonu u rukometnoj Premijer ligi. Onih šest poraza iz pripremnog perioda su odavno zaboravljeni, a u tim mečevima Bosna ionako nije bila u sastavu u kojem je sada, tako da ih i treba zaboraviti. Trenutno je Bosna-Prevent jedna vrlo respektabilna ekipa i to su dokazali u večerašnjoj utakmici protiv Prijedora. Od prve minute su visočki rukometaši bili u vodstvu, a sve je bilo odlučeno u seriji 5:0, kada je Bosna došla do 15:8 pred kraj prvog poluvremena. U drugom dijelu je bilo puno izmjena i tu se moglo vidjeti da Bosna-Prevent ima i širinu ove sezone, tačnije vrlo dobru klupu. Na onu postojeću mladu ekipu su se odlično uklopili nešto stariji igrači koji su ovog ljeta i stigli u klub i sve to dosta dobro funkcioniše. Na ovoj utakmici je briljirao golman Žiga, vrlo dobru realizaciju je imao Selimović, dok je posebna priča Hurem koji je zabijao, ali što je još važnije i sjajno asistirao mlađim kolegama. Realizacija napada je bila na visokom nivou, a samo jedan igrač Bosne se nije upisao u strijelce i to zbog male minutaže. Ipak, ne treba sada stvarati euforiju, jer ovo je tek prvi meč i to protiv realno ne baš snažnog Prijedora, ali zadovoljstvo ne treba skrivati. U narednom kolu Bosna-Prevent gostuje u Derventi i to će sigurno biti puno teži ispit.