Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fikret Plevljak na završnici karate prvenstva “Visoko 2012”

Na poziv karate kluba “Visoko”, završnici V otvorenog karate prvenstva „Visoko 2012”, održanom proteklog vikenda u KSC “Mladost” u Visokom, prisustvovao je premijer ZDK Fikret Plevljak. Prije ceremonije proglašenja najboljih, predsjednik Karate kluba Midhat Hajdarević uručio je premijeru Plevljaku zahvalnicu za doprinos razvoju visočkog karatea i iskazanoj podršci najboljem visočkom karatisti Osmanu Građanu, aktuelnom svjetskom pravaku u borbama ko- go.

Obraćajući se mladim karatistima, premijer Plevljak je istakao osobno zadovoljstvo što se omladina bavi sportom koji voli. Vaša ozarena lica mi govore da sve danas sretni bez obzira što niste svi uspjeli osvojiti medalje, a upravo tako se ponašaju istinski sportisti. Želim da odam priznanje i vašim trenerima, koji znaju kako se postaviti prema mladim ljudima s ciljem da na najbolji način prihvate obaveze redovnog treniranja, a s ciljem pravilnog razvoja i zdravog života. Jednog dana će te na najljepši način razmišljati o ovom periodu svoga života. Želim vas mnogo sportskog uspjeha u daljnjim takmičenjima, da se vaša sportska druženja nastave i u drugim gradovima i državama gdje će te širiti sportsku kulturu i razumijevanje među ljudima, kazao je Plevljak mladim karatistima.

Najuspješniju takmičarku karate prvenstva u Visokom proglašena je Milica Popović članica kluba „Romanija“ Pale, za najuspješnijeg takmičara Armin Hajduković član kluba „Visoko“ i zasluženo najuspješniji klub je „Romanija“ Pale.

Inače, na prvenstvu je učestovalo četnaest klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije (“Rei“ Zenica, „Mostar“ Mostar, “SWAT“ Sarajevo, „Kumite“ Zenica, „Zanshin“ Kreševo, „Fudoshin“ Kiseljak, “Fudokan“ Visoko, „Fudokan“ Fojnica, „Gard“ Zenica, „Čačak“ Čačak, „Gana & Ruhla“ Breza, „Romanija“ Pale, „Crvena Zvezda“ Beograd i „Visoko“ Visoko), te 160 takmičara u okviru reprezentacija Slovenije i BiH.