Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ministar Trifunović otvorio turnir u odbojci na pijesku “Breza 2012.”

altU okviru sportskog dijela manifestacije „Bazenijada 2012“ u Brezi proteklog vikenda održan je turnir u odbojci na pijesku „Breza 2012“ za žene i muškarce na pješčanom terenu sportsko-rekreacionog centra „Ada“.

Početni udarac Turnira ozvaničio je Mirko Trifunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, istakavši zadovoljstvo što se jedan ovakav turnir održava na području Zeničko-dobojskog kantona i na taj način okuplja veliki broj omladine u jednom istinskom ljetnom ambijentu.

Na ovom turniru, u obje kategorije, učestvovalo je po osam ekipa iz Breze, Ilijaša, Sarajeva, Ilidže Olova i Zenice. Pobjednice u ženskoj konkurenciji su djevojke iz Sarajeva: Elma Baručija i Lejla Hasanbegović, drugo mjesto pripalo je Azri Kulović i Elvedini Avdović, dok su treće mjesto zauzele Amna Mahmutović i Mirha Zilić. U muškoj konkurenciji najbolji su bili Almir Muharemović i Sanjin Bezdrob iz Sarajeva, drugo mjesto pripalo je Tariku Botiću i Mariju Grgiću, a treće mjesto Jasminu Mustafiću i Ivanu Čičku.

Turnir odbojke na pijesku u Brezi treba prerasti u istinsku tradiciju. Organizator Odbojkaški klub „Breza  1934“ planira da u narednim godinama obezbijedi što veći broj ekipa učesnica i da Breza bude sredina okupljanja ljubitelja najpopularnijeg ljetnog sporta, istakao je Mario Grgić.