Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edina Hasečić, predsjednica NO KTK: Bit će izmirene obaveze za oko 20 penzionisanih radnika

altDanašnjom Odlukom Vlade FBiH je privrednom društvu KTK Visoko d.d. odobrena kratkoročna pozajmica 250.000 KM iz naplaćenih sredstava iz pasivnog podbilansa koja se nalaze na posebnom deviznom računu Agencije za privatizaciju u BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.
Kako je za Visoko.co.ba potvrdila Edina Hasečić, predsjednica Nadzornog odbora KTK Visoko, ova će sredstva biti iskorištena za namirivanje nedostajućih sredstava po obavezama za PIO za oko 20 penzionisanih radnika KTK Visoko.

Agencija će iznos uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO u svrhu izmirenja obaveza KTK Visoko za uvezivanje radnog staža zaposlenika koji su ispunili uslove za odlazak u penziju. KTK će ovaj iznos vratiti od prvih naplaćenih sredstava od prodaje imovine ovog privrednog društva u postupku male privatizacije, najkasnije u roku 60 dana od dana transakcije, navodi se u saopćenju koje je objavio indikator.ba

“Nastavljaju se aktivnosti prodaje u maloj privatizaciji dijelova imovine KTK Visoko, a Vlada F BiH, Agencaaj za privatizaciju i NO KTK i dalje će raditi na saniranju preostalih obaveza i pregovora sa mogućim partnerima” – izjavila je za Visoko.co.ba Edina Hasečić.