Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlada ZDK smijenila članove Upravnih odbora u zdravstvenim ustanovama

altVlada ZDK je na 74. sjednici razriješila postojeće i imenovala nove upravne odbore u zdravstvenim ustanovama Zeničko-dobojskog kantona, odnosno, u Kantonalnoj bolnici Zenica, Kantonalnom zavodu za medicinu rada, Zavodu za borbu protiv bolesti ovisnosti, Zavodu za javno zdravstvo i Zavodu zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

– Razrješenja Upravnih odbora su uslijedila izmjenama osnivačkih akata koji su osnivaču dali za pravo i obavezu da u roku 15 dana promijeni Upravni odbor. To je obavljeno na sjednici Vlade. U postupku smjene Upravnog odbora izuzetak je Kantonalni zavod zdravstvenog osiguranja, koji je smijenjen zbog neusvajanja Izvještaja o poslovanju. Naime, neusvajanje Izvještaja je dovelo do zastoja u radu Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja, koji je dosada trebao provesti mjere interne i federalne kontrole i da te mjere prezentira Vladi ZDK – kazala je ministrica Senka Balorda.

Imena novih članova Upravnih odbora bit će saopćena u petak, 17. augusta na konferenciji za medije u Ministarstvu zdravstva ZDK.