Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Mještani Velikog Čajna zahvalili Šemsudinu Mehmedoviću na pomoći oko rekonstrukcije lokalnog puta

altZadnjeg dana Visočkog ljeta mještani Velikog Čajna upriličili su druženje sa Šemsudinom Mehmedovićem, zastupnikom u Parlamentu BiH i jednim od potpredsjednika SDA BiH. Povod ovog druženja je bio jedan vid zahvalnosti mještana na angažmanu gospodina Mehmedovića po pitanju rekonstrukcije dionice lokalnog puta u dužini od 794 metra. Podsjećamo, sredstva za izgradnju ovog puta obezbijeđena su još 2010. godine putem Federalnog ministarstva za promet i komunikacije, i to od godišnje naknade za izdavanje GSM licence za Federaciju BiH. Općina Visoko kao korisnik navedenih sredstava krajem 2011. godine provela je proceduru javne nabavke i kao najpovoljnijeg ponuđača odabrala firmu „MGV GRADNJA“ d.o.o. iz Zavidovića koja je 12. maja ove godine započela s radovima i iste završila prije ugovorenog roka.

Druženje je upriličeno u mektebu u Velikom Čajnu, a istom su pored mještana prisustvovali Džemal Salispahić, direktor Medrese “Osman ef. Redžović” kao i njegov zamjenik te redovni profesor Dženan Handžić, direktor osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”, Senad Zukan, predsjednik MZ Gračanica, Adnan Muratović, jedan od najboljih igrača NK Bosna u poslijeratnoj istoriji Sead Vranić kao i predsjednik OO A-SDA Visoko Arif Hasić. Ovom prilikom mještani su Šemsudinu Mehmedoviću poklonili i umjetničku sliku koja bi prema riječima profesora Fahrudina Memića trebala podsjećati na jedno lijepo djelo u kojem je značajan doprinos dao i sam Mehmedović. Bila je ovo prilika i da se porazgovara o aktuelnim temama koje zanimaju mještane MZ Gračanica kao i o aktuelnoj političkoj situaciji. Iz cjelokupne diskusije možda je interesantno da zapazimo stav Šemsudina Mehmedovića vezan za OO SDA Visoko:

“Do unutarstranačkih izbora imali ste priliku ukazivati na dobre i loše stvari koje se dešavaju u stranci i na osnovu toga izabrati svoje nove predstavnike od mjesnih odbora preko organa stranke do predsjednika općinskog odbora. Transparentno i potpuno legalno uz svu regularnu stranačku proceduru Halim Zukić je izabran za novog predsjednika OO SDA Visoko i vi ga sada trebate podržati u svakom smislu.”

Uz Bučki kraj područje Gračanice je mjesto gdje su ljudi najviše politički izmanipulisani. Rekonstrukcija lokalnog puta je možda pokazatelj nekog novog i drugačijeg vremena u kojem bi i ostali pojedinci i stranke po ugledu na gore pomenute aktere trebali s lažnih predizbornih obećanja preći na konkretna djela. Ljudi, ili kako ih brojčano posmatraju u strankama birači, to uvijek prepoznaju ako je iskreno, kao što su takvu namjeru prepoznali i mještani Velikog Čajna.

(Foto By Edin Gačan)

{joomplucat:609 limit=35|columns=4}