Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Predstavljeni kandidati A-SDA za mjesto načelnika i nosioc liste za Vijeće

altStranka demokratske aktivnosti A-SDA, Općinska organizacija Visoko održala je danas press konferenciju u prostorijama stranke na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za mjesto načelnika Visokog, te nosilac liste za Općinsko vijeće u ime A-SDA. Press konferenciju je otvorio predsjednik OO A-SDA Visoko Arif Hasić, koji je rekao da je stranka završila s formiranjem mjesnih odbora, da je formiran i Općinski odbor stranke, te Izvršni odbor. Istakao je da lista kandidata za vijeće, te kandidat za načelnika su izabrani u saradnji sa mjesnim odborima, tako da je cijela lista i sva imena koja se na njoj nalaze, volja i izbor članova mjesnih odbora. Nakon Arifa Hasića obratili su se i nosilac liste za Općinsko vijeće Visokog Nermin Sudžuka, te Jasmin Dlakić – kandidat za načelnika.

U kratkom izlaganju Nermin Sudžuka je rekao nekoliko rečenica o sebi, te naglasio da se do sada nikada nije bavio politikom i da je ovo prvi put da je član neke stranke. Nermin Sudžuka je vlasnik firme Ners iz Kralupa i kako je danas istakao u politiku se prvi put uključio, a razlog je prvenstveno kraj iz kojeg dolazi, koji je prema njegovim riječima zapostavljen u odnosu na ostale dijelove općine Visoko.

Nakon nosioca liste za Vijeće, kratko obraćanje imao je i kandidat A-SDA Visoko za načelnika Jasmin Dlakić: „Prihvatio sam ulogu kandidata za načelnika jer smatram da građani Visokog, zajedno sa privrednim, kulturnim, sportskim i drugim subjektima zaslužuju jedan bolji tretman i svi zajedno zaslužujemo bolji život i bolji tretman, koji sada sigurno nije na zavidnom nivou. Mogu garantovati, ukoliko naša stranka bude u mogućnosti da obavlja funkcije općinskog načelnika, da ćemo mi to raditi na jedan puno bolji i kvalitetniji način. Mislim da su građani kroz moj jednogodišnji rad u Vijeću mogli da prepoznaju nakane i namjere, ali i angažovanje, kako mene lično tako i ove političke partije. Ukoliko uđemo u Općinsko vijeće mogu da garantujem da ćemo raditi da vratimo sve one društvene vrijednosti i da ćemo biti na raspolaganju 24 sata građanima Visokog. Nadam se da će građani prepoznati naš kvalitet i našu snagu i da ćemo na izborima uspjeti da uđemo u vlast.”

{joomplucat:591 limit=18|columns=4}