Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Medijskom kampanjom pokušati izbjeći rizik promjene termina manifestacije

altOpćina Visoko u saradnji sa javnim preduzećima Gradska groblja i RTV Visoko i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju Visočko ljeto. Manifestaciaj koja svake godine okuplja više hiljada posjetilaca, ove se godine neće održati u starom terminu, već će biti pomjerena na početak mjeseca jula. Kako mjesec ramazana ove godine počinje 20. jula, manifestacija će biti pomjerena  na 02. juli kada počinju Dani trgovine i traju do  08. jula. Bit će napravljena pauza do 12. jula kada počinju Dani kulture i sporta. Pauza je napravljena zbog obilježavanja 11. jula i Dana žalosti kao i ispraćaja srebreničkih žrtava iz JKP Gradska groblja Visoko.

Kako je novinarima pojasnila Edina Ferizović, pomoćnica načelnika u Službi za privredu, razlog pomjeranja manifestacije je početak mjeseca ramazana zbog čega se u ovogodišnju organizaciju ušlo i sa djelimičnim rizikom. Pojašnjeno je da će se taj rizik pokušati izbjeći  obavještavanjima i medijskom kampanjom koja  bi trebala pravovremeno posjetiocima i izlagačima dati informaciju o ovogodišnjim izmjenama.

JP RTV Visoko i ove je godine  zaduženo za osmišljavanje programskih sadržaja Visočkog ljeta. Kako je izjavila direktorica ovog preduzeća Advija Mutap, još nema detalja o sadržajma, ali nam je otkrila da će se i dalje zadržati na konceptu „tematskih večeri” koje su okupljale brojne Visočane i goste na visočkoj Jaliji.

Cijene zakupa prostora za  prodavače i ugostitelje na ovogodišnjem Visočkom ljetu ostaju iste kao i prošle godine i na istim lokacijama: Ulice Alije Izetbegovića, Čaršijska i naselje Prijeko.

Pomjeranje manifestacije ne znači i zaboravljanje tradicionalnog Alidžuna i 02. augusta – poručuju organizatori. Alidžun ostaje kao dan od kojeg  je ova manifestacija i nastala i eventualni prodavači i ugostitelji moći će iznajmiti prostor i štandove i na ovoj jednodnevnoj manifestaciji. Želja im je da ova tradicija ne nestane, već da se na neko vrijeme iz praktičnih razloga uvedu ove promjene kako bi bili zadovoljeni i ekonomski efekti.

Možda će ove nove promjene donijeti i neke nove prijedloge organizacije budućih manifestacija u Visokom.