Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počela prodaja ulaznica

altOd danas je počela zvanična prodaja ulaznica za Predstavu teatarske scene Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero”. Obzirom da vlada veliki interes za prvo reprizno igranje ove predstave, koja će se odigrati u prostoru diskoteke Puls, u četvrtak 7. juna, sa početkom u 20h, savjetujemo cijenjenu publiku da na vrijeme kupe ulaznicu za ovu prelijepu komediju, koju će za vas izvesti naši mladi amaterski glumci. Prodajni štad bit će postavljen svakog dana do početka igranja predstave ispred prostorija Udruženja, u ulici Alije Iztebegovića, kod Vizije, u terminu od 11h do 13h.

Nadamo se da će ovakav vid teatra zaživiti u našem gradu, te da ćemo osim klasične scene koja se njeguje već 60. godina u Visokom, imati i kvalitetnu kamernu scenu, što je i cilj ovog igranja.

Osim toga, ovo je drugi korak u pristupnom procesu  u  Ypal organizaciju našeg Udruženja i promocije dramskog odgoja i edukacije, tako da će na isti dan, u 16h i 18h biti odigrane predstave i za učenike osnovnih škola sa područja naše Općine.

Confero se pobrinuo i da cijena povratne karte bude pristupačna i realna, tako da će za učenike osnovnih škola sa područja Gračanice, Buka i Moštra cijena gledanja predstave i povratne karte iznositi svega 3 KM.

Želimo pokazati kako se teatrom ljudi mogu ujediniti i prihvatati međusobne razlike, kao i to da je dramski odgoj jedan od ključnih faktora za odrastanje zdravih jedinki  društva.