Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Na lokalne izbore otvoreno i transparentno

altRezultati izbora unutar Stranke za BiH Općinski savjet Visoko doveli su vijećnika Halima Pihljaka na mjesto predsjednika, a dva dopredsjednika su Edin Burić i Hindija Mirzet – zvanično je potvrđeno na današnjoj press konferenciji ove stranke. Četiri su člana Kantonalnog vijeća SBiH ZDK:  Asmir Hodžić, Senad Goralija, Refik Trako i Enver Hasagić. Izabrani su i članovi Kadrovske komisije koju čine: Lejla Ahmetović, Amina Ajdin, Mirha Burko, Mahir Valjevac i Mufid Bećarević. Preostalo je još da se organizuje Skupština Aktiva žena SBiH i Foruma mladih ove stranke. Kako je novinarima naglasio novoimenovani predsjednik Halim Pihljak, u zakonskom roku bit će obzanjena i imena kandidata za načelnika kao i liste kandadata za sastav Općinskog vijeća.

U duhu promjena koje su se desile u organizaciji ove političke partije u Visokom, Pihljak je istakao kako će i budući odnos s medijskim kućama biti transparentan i otvoren, uz poziv za praćenje njihovog rada, te da budu korektivni faktor.

“Samo nam dozvolite da demantujemo ono što mislimo da nije tačno. Ako je u prošlosti bilo antagonizma u odnosu između Stranke za BiH i nekih medija – mi se sada izvinjavamo” – istakao je Pihljak.

Nisu precizirana imena budućih kandidata, ali će njihov izbor biti proveden na osnovu kandidature iz mjesnih odbora, a i kandidati mogu sami sebe predlagati. Pozvani su i građani da daju svoje sugestije i prijedloge kako bi izbor bio što kvalitetniji. Ukoliko upravo kandidat SBiH za općinskog načelnika bude izabran na lokalnim izborima – uslov je da zaledi svoje članstvo u stranci i time bude na raspolaganju svim građanima za dobrobit općine.

Dopredsjednik OS Stranke za BiH Edin Burić je naglasio kako je prioritet  sposobnost kandidata, a ne njihova podobnost te kako je glavni cilj raditi za dobrobit grada i općine Visoko.

{joomplucat:522 limit=8|columns=4}