Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Učenici OŠ “Kulin ban” iz Visokog učesnici 15. Festivala dječijeg teatra BiH

altTalent i puno upornosti i rada – pokazat će trinaest učenika IV2 razreda OŠ “Kulin ban” iz Visokog koji su učesnici  ovogodišnjeg 15. Festivala dječijeg teatra BiH. Festival se  održava u Gračanici kod Tuzle. Žiriju i ostalim učesnicima visočki školarci će se predstaviti sa predstavom „Veselo povrće” koju su učenici pripremali pod vodstvom učiteljice Fikrete Čardaklije.

15. Festival dječijeg teatra BIH održat će se 12. i 13. maja u Gračanici. Festivalsku tradiciju dječijeg teatra Gračanica gaji još od 1982 .g. kada je održan prvi festival. Na festivalu će učestvovati 18 grupa. Žiri je u sastavu: Ljubica Ostojić – književnik i teatrolog, Biljana Anđelić – teatrolog, i Bogdan Simić – učitelj.

Organizatori su: BKC Gračanica i Centar za dramski odgoj iz Mostara. Pokrovitelj: Općina Gračanica, Federalno ministarstvo za nauku, kulturu i sport.

Ekipa iz Visokog, iz OŠ “Kulin ban”, nastupa u nedjelju 13. maja u 14.10 sati. Troškove odlaska u Gračanicu na 15. Festival dječijeg teatra pokrivaju roditelji i OŠ “Kulin ban” Visoko.

Učenici iz OŠ “Kulin ban” jedini su učenici koji iz Visokog nastupaju na ovom festivalu.