Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kontrola radara u ZDK

altOd strane Odsjeka za koordinaciju i usmjeravanje bezbjednosti saobraćaja Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona redovno se vrši analizu rada stacionarnih radara instaliranih na području magistralnog puta M-17, u Zenici, Žepču, Maglaju i Tešnju, te poduzimaju odgovarajuće mjere i radnje kako bi se smanjio broj prekršilaca i postigla veća sigurnost učesnika u saobraćaju. Prema pokazateljima iz proteklog perioda na svim stacionarnim radarima evidentiran je veliki broj prekršaja koje su počinila motorna vozila sa inostranim registarskim tablicama.

Sa ciljem pronalaska i sankcionisanja vozača koji su vozilom sa stranim tablicama počinili prekršaj zabilježen stacionarnim radarom, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će u vremenskom periodu od 21.04.2012. godine do 07.05.2012. godine realizirati akciju u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontroli vozila sa inostranim registarskim tablicama. Napominjemo da je, u cilju kvalitetnijeg rješavanja problema i načina sankcionisanja vozača motornih vozila sa inostranim registarskim oznakama, sačinjena interna baza naznačenih vozila koja su registrovana kao počinioci prekršaja na stacionarnim radarima. Ova baza se blagovremeno ažurira, a policijski službenici koji vrše kontrolu vozila u saobraćaju svakodnevno ostvaruju uvid u istu, te na taj način sankcionišu počinioce prekršaja.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih ograničenja brzine kretanja vozila, kao i svih drugih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.