Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Riješiti problem pasa lutalica

altForum mladih SDP BIH OO Visoko izražava svoju zabrinutost povodom sve alarmantnijeg problema nezbrinutih pasa lutalica.
Našu pažnju privukla je i reakcija mještana naselja Luke, koji su možda i najdirektnije ugroženi ovim ozbiljnim problemom. Smatramo da se općinska administracija, na čelu sa načelnikom Munibom Alibegovićem i nadležnim službama, prema ovom problemu odnosi nedovoljno ozbiljno, te njegovom rješavanju pristupa samo kroz privremenu formu i samo onda kada očaj građana dostigne svoju kulminaciju.

Podsjećamo da je reakcija načelnika na problem pasa lutalica, koji nerijetko predstavljaju i životnu opasnost po građane naše općine, prošle godine došla u trenutku kada je Vijeće roditelja već odlučilo da će obustaviti slanje djece u škole.
Takav odnos općinske izvršne vlasti prema gorućem problemu koji tišti naše građane direktno ugrožavajući njihovu sigurnost na ulici može se kvalifikovati jedino terminima “neodgovoran” i “neprofesionalan”. Žalosno je da civilno društvo primorano protestom ili kao što je to bio slučaj prošle godine – obustavom slanja djece u škole i prekidom obrazovnog procesa, zahtijevati i boriti se za svoje elementarno demokratsko i ljudsko pravo – sigurnost.

Ovim putem želimo dati podršku mještanima naselja Luke, kao i svim građanima u protestu koji će biti održan u utorak ispred zgrade Općine Visoko.
FOM SDPBIH OO VISOKO