Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tribina: “Aktivizam mladih i volontiranje u FBIH”

altForum mladih SBBBIH OO Visoko organizovao je 13.04.2012.godine u Velikoj sali Općine Visoko tribinu pod nazivom „Aktivizam i volontiranje mladih u FBiH”. Predavač na ovoj tribini je bio gospodin Mirza Ustamujić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Saveza za bolju budućnost i predsjednik Komisije za pitanja mladih u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Akcentirajući poziv ove tribinu na adresu mladih Forum mladih SBBBIH OO Visoko napravio je pun pogodak. Na ovoj dvosatnoj tribini se govorilo o aktivizmu mladih, njihovom učešću i oblicima učešća u društvu, nedostacima programskog pristupa prema mladima, izdvajanjima za mlade kroz budžet i problem nezaposlenosti, te konkretnim primjerima kako mladi mogu uticati na promjene. Poseban akcenat stavljen je na zakon o volontiranju. Veliki broj pitanja postavljen od strane omladinaca, posjetitelja i gostiju omogućio je kvalitetnu diskusiju i rješavanje mnogih nedoumica u vezi s ovim zakonom, ali i ostalim omladinskim pitanjima.

Ovo je bila samo jedna od planiranih aktivnosti Foruma mladih SBBBIH OO Visoko u proteklom periodu, te najavljujem niz novih i sličnih dešavanja u skorije vrijeme s ciljem bolje edukacije naših sugrađana, omladine i simpatizera, te što masovnijih druženja kroz kreativne diskusije i uz interesantne teme.

Forum mladih SBBBIH OO Visoko