Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Taekwondo “Bosna” Visoko-Moštre po treći put za redom odbranila je titulu neprikosnovenog šampiona

altU subotu, 14.04.2012.godine održano je 6. po redu Međunarodno Taekwondo prvenstvo “Tomislav open” u Tomislavgradu na kome je učestvovalo 22 kluba sa 250 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na ovom prvenstvu Taekwondo “Bosna” Visoko-Moštre po treći put za redom odbranila je titulu neprikosnovenog šampiona ovog međunarodnog prvenstva i još jednom dokazali da su najbolji u ovom olimpijskom borilačkom sportu.

Za Taekwondo “Bosna” nastupilo je 28 takmičara u borbama, predvođeni glavnim trenerom kluba Kajević Edinom –Kajom i asistentima: Ohran Asmirom, Kajević Medinom, Osmanbegović Mirzom i Osmanbegović Belminom koji su zajedno svojim radom na ovom takmičenju doprinjeli ovako zavidnom i šampionskom rezultatu.

Osvojeno je 9 zlatnih, 5 srebrenih i 6 bronzanih medalja, a, osim toga, Taekwondo klubu “Bosna” je pripalo 5 zaslužnih pehara.  4 pehara su za ekipne plasmane kluba dok je peti pehar pripao Kapetanović Rijadu koji je proglašen za najboljeg borca ovog prvenstva. Kapetanović je imao 4 borbe i sve četiri je pobijedio ubjedljivom razlikom poena.

Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su;

1. Rijad Kapetanović

2. Amar  Hodžić

3. Kadir Ramović

4. Mirza Frljak

5. Amel Kajević

6. Emina Džafo

7. Lamija Durmić

8. Midheta Kulić

9. Adisa Mušinbegović

Drugo mjesto i srebrene medalje osvojili su;

1. Sajra Kajević

2. Adin Silajdžija

3. Hamza Hrnjić

4. Malik Delahmetović

5. Alem Blažović

 

Dok su treća mjesta i bronzane medalje pripale:

1. Amni Kajević

2. Farisu Bulbulu

3. Benjaminu Džafi

4. Hamzi Islamović

5. Harunu Omanoviću i

6. Dinu Blažoviću

Za ekipne plasmane Taekwondo kluba “Bosna” Visoko- Moštre osvojeni su pehari:

1. Prvo mjesto u ukupnom plasmanu svih konkurencija prvenstva

2. Prvo mjesto u mlađim kadetima

3. Prvo mjesto starijim kadetima

4. Prvo mjesto u starijm kadetkinjama

Bitno je napomenuti da je juniorski državni prvak Kajević Velid iz Taekwondo kluba “Bosna” od strane selektora Taekwondo reprezentacije BiH izabran među 8 najboljih boraca naše države koji će u Turskoj od 18. do 24.04. ove godine braniti boje naše države.

Za naredni period Taekwondo “Bosna” nastavlja pripreme za nastup u Njemačkoj na Međunarodnom prvenstvu “Berlin open” koje će se održati 04.05.2012. godine u Berlinu.