Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Konkurs za izložbu „Probudi se, pokreni se“

altUdruženje “Damar omladine” iz Visokog u saradnji sa Zavičajnim muzejem Visoko povodom obilježavanja 18. maja –  Međunarodnog dana muzeja i 19. maja – Evropske noći muzeja, organizuje treću izložbu amaterskog stvaralaštva pod simboličnim nazivom „Probudi se, pokreni se“. Ovim putem pozivamo sugrađane od 15 do 30 godina starosti, a koji se bave nekim vidom umjetnosti da obavezno uzmu učešće u navedenoj izložbi.

Za učešće je potrebno priložiti 3 rada, a u slučaju fotografija 5 radova, sa podacima o svakom radu koji obuhvataju: ime i prezime autora, naziv djela, godina nastanka, tehnika, dimenzije. Nakon prijema radovi će proći selekciju. Poziv ostaje otvoren od nedjelje, 15. aprila, do utorka, 15. maja, kada zainteresovani građani mogu donijeti radove u prostorije Udruženja „Damar omladine“, club DOM, ul. Dr. Džananovića br. 20, u terminu od 10.00 do 14.00 sati.

Učešćem u ovoj akciji zajedno afirmišemo i propagiramo stvaralaštvo mladih Visokog, te im pružamo priliku da svoj talenat probude i pokrenu u pozitivnom smislu.

Dodatne informacije na broj: 061/417-742

e-mail : damaromladine@gmail.com