Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dopis zbog šikaniranja Fudbalskog kluba “Stari Grad Visoko”

altPoštovana gospodo!

Za dan 07.04.2012.godine (subota) u 16.00 sati zakazana je utakmica 2. kola Općinske nogometne lige između klubova NK “Bratstvo” i FK “Stari Grad Visoko”.

Sve je vodilo ka odigravanju jedne odlične fudbalske predstave, počevši od same organizacije utakmice (markiran i pripremljen teren, postavljene mreže i redari), preko dočeka naših igrača od strane domaćina – NK “Bratstvo” iz Topuzovog Polja, pa sve do samog početka utakmice, kada na scenu stupa tzv. delegat “gospodin” Subaša Mirsad.

Kao predsjednik kluba, prilikom dolaska do stola rezervisanog za dotičnog “gospodina” bio sam izložen šikaniranju i dobacivanju nepotrebnih i ironičnih napomena od strane navedenog delegata.

CITIRAM: “Odmah da znate da nema igre kako vi hoćete, nema igranja igračima na ličnu kartu.”

Umjesto pozdrava i dobrodošlice, što je i dužnost službenog lica, nailazimo na neprofesionalan odnos “gospodina” Subaše Mirsada, tzv. delegata.

Da stvar bude još gora, dotični “gospodin” nije htio ni uzeti spisak igrača FK “Stari Grad Visoko” zajedno sa registracijama.

Napomene radi, ističemo da je ovakav odnos tzv. delegata Subaše Mirsada uslijedio nakon sastanka u Nogometnom savezu, koji je održan neposredno pred početak proljetnog dijela takmičenja u okviru ONL Visoko, a sve zbog nepravilnosti i neregularnosti koje smo istakli, a koje su se odnosile na tzv. delegata Subašu Mirsada, koje je isti činio u prethodnom dijelu takmičenja.

Od tada je počelo, trajalo a danas i kuluminiralo neobjašnjivo ali i nedozvoljeno ponašanje dotičnog “gospodina”.

Tužna je činjenica da je dotični “gospodin” svoje lične interese i principe stavio ispred službenog i profesionalnog odnosa, te svojim današnjim ponašanjem pokazao svoju sitnu dušu koja mrzi sport i opravdao epitet malog, ograničenog delegata koji živi za petak kada će u u prostorijama Nogometnog saveza na sastanku u 17.00 sati biti delegiran i time povećati svoj budžet za prijeko potrebnih mu 40 KM.

Jesu li to službena lica koja zaslužuju sjediti na utakmicama Općinske nogometne lige? Ako su ti trećerazredni likovi iz nekih jeftinih domaćih filmova sadašnja službena lica, onda mi baš ne zaslužujemo da se zovemo sportskim kolektivima.

Bilo bi smiješno da nije žalosno da je taj trećerazredni delegat uvjeren u svoje ispravno ponašanje.

Dolazimo do zaključka da je tzv. delegat stvar uzeo u svoje ruke i pokušao svojim “aršinima” da nogomet u okviru ONL Visoko dovede “u red”, ne pazeći i ne vodeći računa da ONL Visoko kao i samo takmičenje u okviru iste zahtjeva ako ne profesionalan onda bar korektan odnos, a ne odnos kakav je danas, pred oko pedesetak, možda i više, gledalaca prezentovao dotični “gospodin” Subaša.

Nadalje, da stvar bude još gora, tzv. delegat započinje priču kako je Izvršni odbor donio odluku da u okviru ONL Visoko ne mogu igrati igrači na ličnu kartu.

Odgovorno tvrdimo da nikada nismo dobili takvu odluku, iako bismo kao članovi Izvršnog odbora trebali sudjelovati u donošenju takve odluke.

Međutim, kako bismo dokazali da je priča dotičnog “gospodina” o zabrani igranja na ličnu kartu pokušaj šikaniranja i traženja razloga da se ošteti naš klub, Savez ćemo upoznati sa utakmicama koje je naš klub, ali i drugi klubovi u okviru ONL Visoko, igrali upravo na osnovu priložene lične karte, a ne na osnovu registracije, kako je to na utakmici 2. kola tzv. delegat striktno naređivao, što dovodi do zaključka da svaki od delegata u okviru ONL Visoko tumaći propise onako kako on to želi, a ne onako kako bi i prema pravilniku trebao.

Sve je ovo samo dio onoga što je jedna marginalna ličnost visočkog sporta prezentovala na današnjoj, zakazanoj utakmici koja nije ni dočekala svoj početak.

Pozivamo vas, gospodo koja činite Nogometni savez Općine Visoko, da nas zaštitite od ovakvih i budućih sličnih pokušaja šikaniranja našeg kluba, ili pojedinaca koji predstavljaju klub, u suprotnom ćemo svoju zaštitu potražiti putem nadležnih institucija.

Napomena: Zahtjevamo od vas, gospodo draga, da u najkraćem mogućem roku zakažete sastanak ONL Visoko, na kojoj ćemo ostale predstavnike klubova, ali i javnost u našem gradu upoznati sa djelovanjem i ponašanjem ograničenog tzv. delegata Subaše Mirsada.

Zahtjevamo i ponavljanje utakmice 2. kola ONL Visoko između NK “Bratstvo” i FK “Stari Grad Visoko”, budući da ista nije ni odigrana, odnosno koja je prekinuta prije svog početka, a sve zahvaljujući aroagntnom ponašanju od strane tzv. delegata Subaša Mirsada.

Unaprijed zahvalni!

FK “Stari Grad Visoko”