Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Ministri Vlade ZDK iz reda SDA u posjeti OO SDA Visoko i Medžlisu IZ

altMinistri u Vladi ZDK iz reda SDA danas su boravili u radnim posjetama u sjedištu OO SDA Visoko i Medžlisu IZ Visoko. Ministri su također posjetili i preduzeće BIOS i prostor  bivše kasarne Ahmet Fetahagić u Visokom. Kantonalnu delegaciju su činili: Amra Babić – ministrica za finansije, Bernadeta Galijašević – ministrica za obrazovanje  i Samir Selimović – ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

„Upoznavanje sa programom rada Vlade  ZDK za 2012.g. i planskim aktivnostima u pojedinim ministarstvima bio je cilj današnje posjete ministara OO SDA Visoko. Cilj je da se što bolje  upozna i naše članstvo, i naši privredni subjekti i društvene organizacije sa područja naše općine sa onim što se planira uraditi u okviru ovih ministarstava u ZDK” – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik Povjereništva SDA Visoko Hasan Prelić.

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Samir Selimović je u izjavi novinarima istakao kako se ovo ministarstvo trenutno nalazi u fazi izrade  programa utroška sredstava za poticaj u poljoprivredi.

„ Vlada ZDK je u fazi usvajanja budžeta za 2012. godinu, nakon što se to desi mi ćemo svako po svom ministarstvu pristupiti izradi programa utroška sredstava kojim ćemo, na neki način, rasporediti opredjeljena sredstva u budžetskim pozicijama” – izjavio je ministar Selimović.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici direktora osnovnih i srednjih škola iz Visokog koji su as ministricom Galijašević razgovarali o prosvjetnim temama.

Delegacija iz Zenice, proširena sa prisustvom savjetnika predsjedavajućeg Skupštine ZDK Azizom Brotlijom, predsjednikom Povjereništva SDA Visoko  Hasanom Prelićem, članom Povjereništva Edinom Hakanovićem i Nerminom Kadrićem – privrednikom iz BIOS-a Visoko, posjetila je Medžlis IZ Visoko i razgovarala s predsjednikom Medžlisa Ibrahimom ef. Hadžićem o pitanju vakufske imovine. Najavljena je skora organizacija Proljetnog sajma cvijeća i rasadnog materijala u prostoru bivše kasarne Ahmet Fetahagić u Visokom.

{joomplucat:463 limit=8|columns=4}