Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Bosanci Turcima prodaju kafu!”

altJedna od uobičajenih vijesti koje kompanije šalju o svojim uspjesima ipak zavrjeđuje i malo veću pažnju. Nekako zvuči poput onih samo napola šaljivih priča o tome da je pravi uspjeh trgovca kada Eskimima proda frižider, a Afrikancima bundu. Tako će Bosanci Turcima prodavati – kafu!

Naime, iz Vispaka u Visokom su priopćili da će se njihova Bosnia kafa naći u tržnim lancima širom Turske. Krenuli su prvi šleperi Bosnia kafe put Turske. Na tržište sa 80 miliona potrošača slijede isporuke Vispakovih čorbi, začina i dodataka jelima i ostalih proizvoda ove bh. kompanije. Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak realizirala je prvu pošiljku Bosnia kafe na tržište Republike Turske. Prvi šleper Bosnia kafe u pakovanjima od po 100 i 200 grama već je stigao u Tursku, a Vispakov proizvod se već našao na policima turskih prodavnica i u promotivnim katalozima.

Bosnia kafa za sada će se moći kupiti širom Turske u jednom od dva velika tamošnja tržna lanca. Nakon Bosnia kafe, u bližoj perspektivi slijedi izvoz začina i dodataka jelima, čorbi, juha, ali i Vispakove Espresso kafe, kao i Vispakovog novog instant branda Viscafe 3 u 1 i 2 u 1.

“Uspjeh Vispaka u pogledu ostvarenja izvoza na tržište Republike Turske je ujedno i uspjeh cijele bosanskohercegovačke prehrambene industrije, a njegov značaj, mogu slobodno kazati, graniči sa čudom. Naši turski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitet Vispakovih proizvoda, ali nisu odustajali upravo od naše orijentacije ka pravoj bosanskoj kafi i bosanskoj kuhinji. Dodamo li ovome angažman svih uposlenih, vještine upravljanja, znanje, konkurentsku sposobnost, te cjelokupan komunikacijski koncept, mogli bismo kazati da imamo recept za uspjeh kako na domaćem, tako i na inostranim tržištima”, pojašnjava direktor Vispaka Rusmir Hrvić.

(Doznajemo.com)