Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Eksperiment s određenim stepenom opasnosti

altUpravo kad je Suđuka završio svoje Sarajevske putešestvije, nađoh i ja stranicu iz Slovenije koja me donekle iznenadila jer je formirana 2011.g.

Uglavnom, sve bitne stvari se objavljuju van Bosne pa mi dođemo kao kakvi papci kojim ne treba ništa ni saopćavati jer nas ne interesuju nebuloze. Svako moje pisanje bude dobro analizirano i onda na nekom od  blogova iz Hrvatske prezentirano u smislu, vidi šta sad govori, a jučer je govorio drugačije. Jeste tačno i to, ali se mora shvatiti da čovjek istražujući sam dostigne saznanja o istini i poštenom odnosu prema javnosti. Upravo se borim zbog toga, zbog zaobilaženja mišljenja naše javnosti, zbog neistine izgovorene u naše ime,  zbog situacije da se u Visokom pojavljuje više grupa koje svaštare, zbog svega onoga što Visoko ne želi i zbog stalnih razdora između onih koji stalno dolaze, ali stalno i odlaze. Borim se i protiv stava da niko ne valja i svako mora otići ako ne sluša. Borim se protiv ignorisanja radnika iz Visokog, borimo se protiv prodaje informacija strancima koji onda, amaterski “istražuju”. Borim se za naše arheologe, antropologe, geologe iako nekad i oni zasluže neku kritiku zbog neaktivnosti, naši su i stoga im pomozimo  da imaju krov nad glavom. Mi upravo vapimo za arheologom i interes za” istraživanje” proširuje se i na srednji vijek, na naše ruševine starih gradova. Ko daje sebi pravo davati  saglasnosti strancima da vršljaju po visočkim ćoškovima makar radili probne sonde. Ko regrutuje “volontere” za nekoga ko čak nije ni naš stanovnik!?  Eto zato ponekad napišem osvrte na neistine koje nas guše jer je to borba protiv svakoga ko nama ne želi dobro. Previše ih je u posljednje vrijeme. Eto zato pišem želeći našim ljudima da dobiju svoje mjesto u svom gradu, a ne da budu izvršioci na kratko vrijeme ili da mole odradu pripravničkog staža.

Najava proljetnih radova na Visočici u zaštićenom  području

Imamo veoma interesantnu najavu eksperimenta ovog proljeća na tzv. piramidi Sunca. Da nije nekih uslovnih izjava prenesenih od strane www. piramidasonca-si  možda bi Visokom imponovao dolazak naučne ekipe koja bi morala imati sve dozvole za bezbjedan rad od meritornih organa Bosne i Hercegovine. Ovako, Fondacija „APBPS“ koja ni sama nema dozvolu za bilo kakav rad u zabranjenoj zoni srednjovjekovnoga grada Visoki, povlači potez bez presedana i organizuje ozbiljan eksperiment  koji je u Brazilu  imao opasne posljedice, kako kaže sam autor najave. Već je bilo govora prije kraćeg vremena o legendi u kojoj je napomenuto da se vodi računa o bilo kakvom „čeprkanju“ po zdanju Visočice. Najava početka „nadasve“ problematičnog  eksperimenta u kojem se tvrdi da neće  biti nikakvih posljedica  na vrhu Visočice jer se osoblje sklanja sa mjesta eksperimenta, a eksperiment snima. Zašto kad je sve bezbjedno?

Eksperiment je nesiguran i dosta više samovolje  koja se   provodi , misli narode i traži legalizam u svemu. Ne želim dati nikakav komentar nego postaviti pitanje koliko smisla ima provoditi eksperimente koji se najavljuju iz  Sloveniji, a izvode ih eksperimentatori iz Hrvatske o kojim Visoko nema pojma. Zašto tako? Eto, tek sada Visoko saznaje, nezvanično, šta se radi iza kulisa ,nazovi, istraživanja.

Čija je prćija Visoko?

Prevod s engleskog jezika:

SPRING 2012 EXPERIMENT ON THE TOP OF THE BOSNIAN PYRAMID OF THE SUN

PROLJEĆE 2012. Eksperiment na vrhu bosanske piramide Sunca

Dr. Slobodan Mizdrak, fizičar iz Hrvatske, koji je proučavao pojavu elektromagnetizma na vrhu bosanske piramide Sunca, vraća  se u Visoko sa svojim timom. On će obavljati svoje najnovije eksperimente pod okriljem Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

S više od 200 kg opreme, uključujući EM sonde, transmitere i uređaje za snimanje, Mizdrak namjerava “probuditi energetski sustav piramide”,  emitiranjem  određene frekvencije elektromagnetskog spektra (između 23-36Khz) u nadi da će izazvati određene prirodne frekvencije piramide da reagiraju kao elektromagnetni ključ energetskog sustava.

Tijekom razdoblja od 48 sati, dan i noć, Mizdrak će prenositi 30-40 W EM energije prema dolje od vrha piramide u dva rafala svake sljedeće frekvencije, preko sondi slušati eho  nakon svakog prijenosa za dvije sekunde. Energija koja će se  emitirati  u piramide je jednaka energiji deset mobilnih telefona.

Iz ovog eksperimenta Mizdrak se nada da će biti u mogućnosti zaključiti točanu frekvenciju na kojoj piramida „radi“ , amplitude, napon i struju snopa i usmjerenost izvora energija piramide.

Eksperiment će biti izveden u šest proba, četiri širokog  spektra i dvije specifične za otkrivanje električne ili magnetske komponente energetskog snopa.

Eksperiment će se provoditi na  daljinu i snimati s udaljenosti zbog  sigurnosnih problema. Poznat je slučaj sličnog istraživanja provedenog u Brazilu na vrhu  ‘piramidalnog brda’ gdje su učesnici eksperimenta teško opečeni od onoga što je moglo biti energetska reakcija  iz piramide.

Tvrdimo da na vrhu piramide neće biti problema za vrijeme trajanja eksperimenta ovog proljeća.

Nadamo se da od onoga što će biti  otkriveno, nakon ovog eksperimenta, biti jedan korak bliže mogućnosti iskorištenja energetske emisije piramidalne energije u praktične  svrhe. Mr.sc. Davor Jadrijević, hrvatski fizičar koji pomaže Mizdraku u eksperimentalnom polju velikih cilindričnih polja koja će pokušati podesiti na specifične frekvencije piramide i time omogućavati bežično emitiranje velike količine električne energije.

Preneseno iz

www.piramidasonca.si

Kontakt

Mednarodna fundacija-ustanova za promocijo bosanske piramide sonca.

Čepelnikova 6A, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 ( 0 ) 51 796 439

e-pošta: info@piramidasonca.si, potovanja@piramidasonca.si

www. piramidasonca.si

dejavnost: neprofitna

leto ustanovitve : 2011

davčna št: 80486363

matična št.: 4031326

št. Reg. Vložka: 317-102-03-1223/2011

šifra dejavnosti : 88.991

transakcijski račun PBS d.d. Slovenije: SI56 9067 2000 0690 992

Pristigao jutros iz Slovenije:

Komentari čitaoca:

Poštovani Goran,

„ŠTA AKO SE ISTINSKI PROBUDI I KRENE DA UNIŠTAVA OKOLINU. SPRIJEČI TO JER ONI NEMAJU POJMA ŠTA RADE“….

R.

Gorane,

Ja sam također malo skeptičan o tom ekperimentu jer mi to izgleda kao kad se mala djeca igraju šibicama, a uz to po mom misljenju, nemaju pojma s čim imaju posla.

Eto, to je moje mišljenje.

Lijep pozdrav

N.