Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Asocijacija mladih SDA pokrenula akciju za pomoć našem sugrađaninu Muameru Semiću

altČlanovi Asocijacije mladih SDA Visoko su organizovali pozorišnu predstavu  “Državni lopov”  čija sredstva će biti uplaćena na račun našeg sugrađanina Muamer Semića  kako bi mogao  nastaviti  dalje lječenje u Francuskoj. Već mjesec dana vrijedno se radi na prikupljanu sredstava i, uprkos velikoj stopi nezaposlenosti na području općine Visoko, veliki broj stanovništva je dao svoj doprinos.

“Jako je bitno da naglasimo da ovu pomoć koju prikupljamo  Muameru Semiću ne želimo iskoristiti u političke svrhe, prije ove predstave koja večeras igra za Muamera Semića bilo je nekoliko akcija sa Zavodom za Drin Fojnice. Dakle, ova predstava je na neki način samo dobar način, dobro sredstvo da prikupimo što više novca kako bismo sredstva koja prikupimo mogli uplatiti na račun Muamera Semića. Mi ćemo kao Asocijacija mladih nastojati i potruditi se da damo što više, da damo svoj doprinos kao ljudi da pomognemo Muameru Semiću da koliko toliko umanjimo cifru koja je njemu potrebna da bi nastavio liječenje u Francuskoj” – kazao nam je Dzevad Fejzić.

Inače članovi Asocijacije prethodnih godina imaju kontinuirani rad u humanitarnim akcijama. Ideja za organizovanje ove predstave je pokrenuta iz želje da jedan ljudski život bude spašen i jedan čovjek nastavi svoj život normalno bez bojazni od daljeg ishoda bolesti. Nadaju se da će ovom akcijom potaknuti i druge da pomognu kako bi se Muamer uskoro podvrgnuo operaciji i vratio kući kao zdrav čovjek.