Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počeo projekat “Eko vrtić”

eko vrtic 6Udruženje Damar omladine je zajedno sa vrtićem u Visokom danas organizirao dan Otvorenih vrata ove predškolske ustanove. Cilj je roditelje upoznati s radom ove ustanove – uslovima u kojima djeca borave i rade sa svojim odgajateljima.

Novitet je i projekat koji Damar i JU za predškolski odgoj i obrazovanje provode, a  to je „Eko vrtić”.

„Ovim projektom želimo probuditi svijest kod djece – od najmlađeg uzrasta o potrebi zaštite i očuvanja životne okoline. I roditelji su uključeni u ovaj projekat – da se upoznaju s onim što će njihova djeca učiti i da zajedno s nama budu dio tima koji će da doprinese očuvanju okoline” – izjavila je za Visoko.co.ba Emma Knezović, članica Damara omladine.eko vrtic 5

U ranim jutarnjim satima nismo zatekli nikoga od roditelja koji bi eventualno došli da se informišu o ovom projektu, ali pretpostvaljamo da će odaziv biti veći u poslijepodnevnim satima – kada budu dolazili po svoje mališane. U sklopu ovog projekta, u srijedu 21.marta bit će održana i radionica naziva “Nije smeće za sve vreće”.

Jednu grupu polaznika u obdaništu jutros smo zatekli u pripremi materijala za sadnju kukuruza, graha, pšenice i drugih kultura, koji su vrijedno radili sa svojim odgajateljima.

Nosilac šestomjesečnog projekta koji će se provoditi u visočkom obdaništu je Udruženje Damar omladine uz podršku World Vision-a u BiH.

eko vrtic 3