Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tarik Šahinović postao predsjednik Udruženja organskih proizvođača ZDK!

Vlasnik visočke firme BIOFIT, Tarik Šahinović, i zvanično je imenovan za predsjednika Udruženja organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, što je samo još jedno priznanje u nizu za ovu mladu, ali vrlo uspješnu firmu, koja se za relativno kratak period probila u sami vrh BH organskih proizvođača. Kako je došlo do ovog imenovanja i šta to zapravo znači, pojasnio nam je upravo Tarik Šahinović:

Prihvatio sam ovu funkciju, jer se ukazala potreba za jačanjem organskih proizvođača unutar našeg kantona i naravno da je posebna čast da sam ja kao jedan od najmlađih predložen i izabran. Ovo udruženje će biti na usluzi svim članovima sa ciljem da pomaže u njihovom razvoju, a nastojat ćemo i  rješavati sve probleme samih proizvođača. Moram naglasiti da veliku podršku imamo od Vlade ZDK ,prvenstveno mislim na ministarstvo finansija i ministarstvo poljoprivrede, te Općine Zenica koja je prepoznala naš rad i ustupila nam na korištenje prostor u centru grada kojeg ćemo uskoro aktivirati osposobiti za rad. Osim toga, u saradnji sa Muharemom Šeperom, vlasnikom poznate firme “Pčelica Medina” radimo na tome da u Zenici otvorimo prvi “Organic shop” u kojem ce svi proizvođači iz našeg kantona moći da prodaju svoje proizvode. Nakon toga ćemo pristupiti otvaranju “Organic shopova” u Visokom, Sarajevu i ostalim gradovima u BiH.

Bitno je još naglasiti da je jedan od velikih projekata ovog udruzenja sajam “OpenS” koji se već drugu godinu održava u Zenici uz pomoc općinske vlasti u Zenici i kantonalne Vlade koji su prepoznali značaj ovog projekta. Cilj je da ovo postane međunarodni sajam organskih proizvođača i samim tim bismo omogućili našim članovima da ugovaraju poslove i proširuju svoje tržište, rekao nam je novoizabrani predsjednik Udruženja organskih proizvođača ZDK, Tarik Šahinović