Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer ZDK o zadacima do kraja godine

Govoreći o prioritetima Vlade Zeničko dobojskog kantona /ZDK/ u nastavku 2012. godine, premijer Fikret Plevljak danas je za RTV Zenica podsjetio, da je glavni zadatak očuvanje likvildnosti i stabilnosti budžeta kako bi se mogle ispunjavati ustavom definisane obaveze.

Program rada Vlade ZDK za tekuću godinu usvojen je na posljednjoj sjednici kantonalne skupštine.

– U nastavku godine posebna pažnja bit će posvećena povećanju kvaliteta novih zakona i drugih akata.

Ocjenjujući stanje u oblasti zapošljavanja dosta lošim,premijer ZDK je istakao da borba za nova radna mjesta ostaje u vrhu prioriteta,pri čemu je u tom smislu veoma važno zadržati postojeća radna mjesta.

-Vlada ZDK će svojim mjerama pomoći privredne subjekte u kojima je stanje najteže,što bi značilo očuvanje radnih mjesta,pri čemu preostaje i osiguranje ambijent za strana ulaganja,kazao je Plevljak.

Povodom oglasa za izbor novog direktora Agencije za privatizaciju ZDK,premijer Plevljak je naglasio,da od Agencije očekuje da počne raditi svoj posao.

– Prije svega da sačini detaljnu analizu o tome šta je urađeno proteklih godina,da izvrši unutarnju reorganizaciju i racionalizaciju rada,te da predloži sve potrebne mjere kako bismo ušli u proces koji se zove revizija privatizacije,pojasnio je Plevljak.