Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Donirana novčana sredstva i materijal za radionicu kože i tekstila

Uposlenici i rukovodstvo Prevent grupacije u Bosni i Hercegovini danas su posjetili JU zavod za zbrinjavanje mentlano invalidnih lica „Drin“ Fojnica. U okviru posjete Prevent je poklonio materijal koji štićenici zavoda koriste u radionici tekstila i kože.

 

U ovoj radionici se proizvode kućne papuče, ukrasni privjesci za ključeve, omotnice za označavanje putnih torbi, otirači za obuću, te se vrši tapaciranje dotrajalih stolica i servisiraju se odjevni predmeti.

 

„Zahvaljujući donaciji Preventa štićenici zavoda imat će dovoljno materijala za rad tokom naredna četri mjeseca“ kaže Fikret Buza vođa radionice te dodaje, „Prevent je naš dugogodišnji partner i prijatelj. Sve što radimo u radionici kože i tekstila je bazirano na materijalu koji dobijemo iz njegovoh proizvodnih pogona. Jako smo zahvalni na ovom plemenitom gestu.“ Pored materijala Prevent je donirao i odredjena novčana sredstva koja će pomoći radu centra.

 

 

U Zavodu trenutno boravi 520 korisnika svih uzrasta. Radionica kože i tekstila je jedan vid terapije za mentalno invalidne osobe tokom koje se oni osjćaju korisno i dopronise radu i finansiranju centra. Iskorištavanjem preostalih radnih sposobnosti i humanim odnosom prema korisnicima, uposleni stvaraju bolje uslove života i rada, razvijaju im osjećaj vlastite vrijednosti ličnosti i pripadnosti grupi. 

Posted in BiH