Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prikupljene životne namirnice za najugroženije porodice

Na zadovoljstvo organizatora današnja akcija prikupljanja namirnica za pomoć socijalno ugroženim porodicama na području općine Visoko je potpuno uspjela i već su podjeljeni paketi pomoći za četrnaest porodica. Radi se o akciji „Jedno dobro – stotine ruku – hiljade sitih“ koja je danas održana ispred hipermarketa Bingo u Topuzovom Polju u Visokom.

„U potrebi za ovakvom vrstom pomoći je dosta porodica, ali smo se mi u saradnji sa Centrom za socijalni rad odredili koje su to porodice kojima ćemo danas dostaviti ove pakete sa prehrambenim i higijenskim artiklima“ – izjavila je za Visoko.co.ba Lejla Farhatović, aktivistica Udruženja altruista „Dobro“ iz Sarajeva.

Za razliku od dosadašnjih šesnaest puta, koliko je ova akcija već provođena u Visokom, danas je bio izuzetno dobar odziv posjetilaca hipermarketa Bingo koji su  poklanjajući različite artikle obezbijedili životne namirnice za one kojima je to trenutno najpotrebnije.

Udruženje „Dobro“ je u okviru promocije volonterizma ovu akciju provelo u saradnji sa Vijećem učenika visočke Gimnazije čiji su učenici skupili i novčana sredstva kao i namirnice kao pomoć najugroženijima.