Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Omladinsko udruzenje „Bedem“ prikupilo sredstva za dvije donacije

Pripadniku  Armije BiH Muameru Semiću donaciju je uručio Adnan Frljak, projekt menadžer  Udruženja  „Bedem“. Kada su vidjeli objavljeni apel za pomoć našem sugrađaninu i čuli za njegovu priču nisu dugo čekali da obezbijede potrebna sredstva. Obzirom da Muamer ide na pertonalnu dijalizu četiri puta dnevno, vremena za transplataciju nažalost ponestaje. Ovakav tip dijalize šteti drugim organima i zahtijeva što bržu transplataciju bubrega.  Dalje lječenje nastavlja u Francuskoj jer nema živučeg srodnika koji mu može donirati bubreg. Njegova majka koja mu odgovara po tipizaciji je svoj bubreg već donirala Muamerovoj sestri prije 25 godina. Zato je njegovo liječenje neophodno nastaviti u inostranstvu.
Znamo da u našem gradu postoji veliki broj humanih ljudi spremnih ukazati pomoć onda kad je ona zaista potrebna i kada vremena više nema, kao u ovom slučaju. Stoga još jednom apelujemo svima koji su u mogućnosti da pomognu našem sugrađaninu Muameru Semiću. Svoj novac možete uplatiti na račun Otvorene mreže – Volksbank BH 1401010022091880 ili na 88486331236616 INTESA SANPAOLO BANKA (154-001-000000-1910).

Drugu donaciju članovi Udruženja Bedem su prikupili za porodicu Husić. Porodica Husić živi u teškim uvjetima, od njih četvero odraslih niko nije zaposlen. Prije dvadeset dana su dobili prinovu. Život njih četvero se odvija u malom trošnom kućerku koji prijeti da se sruši svakoga časa. Ova porodica je nastanjena u Donjem Moštru kod Visokog, a pomoć bilo koje vrste dobro bi im došla.

U funkciji je i humanitarni broj 090 292 019 na koji pozivom donirate 3 KM za pomoć u liječenju  našeg sugrađanina Muamera Semića.