Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Osman Građan i Almina Mušinbegović najbolji sportisti

Večeras je u prostoru diskoteke „Puls“ održana svečanost dodjele nagrada najboljim u sportu na Općini Visoko za 2011. godinu. Već smo ranije pisali da je sedmočlani žiri sastavljen od pet novinara i dva predstavnika Sportskog saveza, odlučio ko su laureati, a večeras je to obznanjeno i široj javnosti. Treba reći da je ceremonija dodjele bila dosta dobro posjećena, uz prisustvo brojnih poznatih ličnosti naše općine iz svijeta sporta, ali i drugih. Dakle, najbolji sportista Visokog u muškoj konkurenciji je Osman Građan, član Karate kluba „Visoko“, inače svjetski prvak u ovom sportu. Najbolja sportistkinja je Almina Mušinbegović, članica Taekwondo kluba „Bosna“, koja je osvojila treće mjesto na prvenstvu Balkana. Još ćemo izdvojiti nagrade za najboljeg trenera, koja je pripala Redžepu Građanu, treneru Karate kluba „Visoko“, najbolji sportski radnik je Ajdin Šehović, ispred Rukometnog kluba“Bosna-Prevent“, dok je najbolja sportska ekipa Taekwondo klub „Bosna“. U konkurenciji invalidnog sporta, najuspješniji sportista je Emir Durić, nagradu u ženskoj konkurenciji je posthumno pripala Sedini Kuburi, dok je najuspješniji sportski radnik u ovoj konkurenciji Senad Goralija. Evo i ostalih nagrađenih:

Najuspješniji junior: Armin Hajduković (Karate klub „Visoko“)

Sportska nada: Vladan Lončar (RK Bosna-Prevent) i Iman Karavdić (Klub ritmičke gimnastike“Visoko“)

Nagrada za životno dijelo: Spomenka Simić i Alija Bojčić-Lidže

Specijalna nagrada: Elvedina Muzaferija (Skijaški klub „Željezničar“) i Amar i Dino Konjičanin (Udruženje rukometnih sudija Visoko)

Najuspješniji sportista po granama sporta: Osman Građan (Karate), Mirza Osmanbegović (Taekwondo), Belmin Mešanović (Streljaštvo), Tarik Vranac (Rukomet), Melika Nazifović (Ritmička gimnastika)

{joomplucat:412 limit=44|columns=4}