Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

A – SDA : Na zakonit i transparentan način odabrati firmu za zimsko održavanje

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA, Općinska organizacija Visoko, nakon brojnih poziva i apela za pomoć od egzistencijalne važnosti za građane općine Visoko, izražava svoje ogorčenje na nebrigu izvršne vlasti Općine Visoko za stanovništvo i privrednike koji žive i rade na području naše općine.

Naime, građani općine Visoko u posljednja tri dana su u totalnoj blokadi zbog snježnih padavina i sami se na razne načine bore i snalaze dok nam se iz budžeta Općine Visoko na tzv. “Zimsku službu” troše stotine hiljada maraka.

Upravo onaj novac od komunalnih taksi, novac od komunalnih naknada, novac kojim građani i privrednici općine Visoko pune budžet, a koji neko krčmi po svom privatnom nahođenju.

U javnosti se plasiraju neistine kako su svi lokalni putevi prohodni i nema zastoja u odvijanju saobraćaja, dok nam je 70 % sela u totalnoj blokadi. Ostatak su sami građani očistili lopatama ili u privatnoj režiji angažirali mehanizaciju za čišćenje.

A-SDA je upozoravala na nezakonite radnje kojima je općinski načelnik samovoljno i protuzakonito izabrao izvođača radova na lokalnim i nekategorisanim putevima koji nema niti profesionalne niti tehničke uvjete za obavljanje tih poslova, što se potvrdilo u protekla tri dana, ali očito ima neke druge.

Općinski načelnik kao i Općinsko vijeće je sa naše strane upozoravano niz puta da se na jedan zakonit i transparentan način putem tendera odabere izvođač koji može odgovoriti ovakvim zadacima, ali očito su lični interesi struktura vlasti prevladali interese građana općine Visoko.

Ovim putem želimo da se kao parlamentarna stranka u zakonodavnoj vlasti Općine Visoko ogradimo od ovakve sramotne i drske nebrige za građane i privrednike naše općine.

 

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK OO A-SDA Visoko

Arif Hasić, s.r.