Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prati se situacija na terenu – potrebno angažovanje svih

Obavještavamo stanovnike općine Visoko da je zbog obilnih sniježnih padavina  04.02.2012. godine održan vanredni Kolegij općinskog načelnika koji je u stalnom zasjedanju, a na kome se razmatraju aktivnosti i mjere u cilju normaliziranja situacije na području općine Visoko, sa posebnim akcentom na čišćenju saobraćajnica u gradu i svim vangradskim naseljima.

Javna komunalna preduzeća „Visočica“ Visoko i „Gradska groblja“ Visoko zadužena za čišćenje saobraćajnica u gradu i vangradskim područjima neprekidno rade sa svom raspoloživom mehanizacijom kako bi prioritetne saobraćajnice  bili što je prije moguće prohodne.

Također, na sastanku Štaba civilne zaštite Općine Visoko koji će biti održan u 11.30 sati će biti razmotrene dalje mjere koje između ostalog podrazumijevaju angažovanje dodatnih kapaciteta i mehanizacije u cilju saobraćajne deblokade svih glavnih saobraćajnica na području općine.

Snabdijevanje električnom energijom, vodom i namirnicama zasada je uredno, a o istom ćemo redovno obavještavati javnost.

Kada su u pitanju regionalne saobraćajnice sugerisali smo izvođaču radova da poduzme sve neophodne mjere kako bi iste što prije bile prohodne.

Molimo građane i pravna lica da se maksimalno angažuju na čišćenju snijega  ispred svojih domova i poslovnih objekata.

Kontakt telefon je Operativni centar Služba civilne zaštite 032/735-700.