Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U praznično vrijeme u ZDK 208 prekršajnih naloga za alkoholizirane vozače

Uprava policije MUP-a Ze-do kantona je u proteklom periodu preduzela niz mjera i radnji kako bi vjerski i novogodišnji praznici protekli u bezbjednom okruženju, kako u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira, tako i u oblasti bezbjednosti saobraćaja.
U skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 25.12.2011. do 09.01.2012. godine, policijski službenici su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Ze-do kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.
Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 6.902 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 2.109 prekršajnih naloga. Od ovog broja 208 prekršajnih naloga je izdato po pitanju alkoholiziranosti vozača, dok je po drugim prekršajima uručen 1.901 prekršajni nalog.