Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočka premijera predstave “Tamo je polje”

Predstava „Tamo je polje“ teatarske grupe Confero večeras je premijerno izvedena pred visočkom publikom i izazvala je duge ovacije publike. Ovu predstavu već je vidjela publika u Sarajevu početkom ovog mjeseca kada je izvođena u SARTR-u i Kamernom teatru 55. O impresijama i prijemu kod sarajevske i visočke  publike za Visoko.co.ba govorio je Rasim Pavica iz Confera.

„U Sarajevu smo u publici imali Jovana Divjaka, Almira Imširovića, predstavnika MESS-a na čelu s Unom Bejtović, što Conferu otvara šanse da naše predstave vidi šira publika možda upravo kroz ovaj priznati festival. Publika je u Visokom jako dobro primila predstavu koja je u njima probudila brojne emocije. „ – izjavio je Pavica ističući kako se nada da će predstava imati bar još jedno izvođenje kako bi ovu emotivnu priču vidio što veći broj osoba.

Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero” predstavilo se sa predstavom „Tamo je polje“ u Visokom u okviru projekta „Nikad jača zima“ koju u Visokom po prvi put organizira Damar omladine i Gimnazija Visoko.